O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Przedstaw się.

Ostatnia aktualizacja 14 rok temu
J
JarekWeteran
Opublikował(a) 16 rok temu
Witaj,
Na TCAS to moze niekoniecznie :):)
S
SlawekUżytkownik
Mam prośbę do szefostwa o samolot tak abym mógł zrobić "szkółkę" jak najszybciej i nadrobić loty w evencie. Nie dysponuje w tygodniu czasem i chciałem skorzystać właśnie teraz przez te kilka dni.
Bardzo proszę o ATR72. Jeżeli zakupicie dla mnie będzie wspaniale ponieważ mam zamiar trochę tą maszyną pośmigać. Im szybciej tym lepiej!
A
aszczupalSuper administrator
Witamy, Sławku, ciut więcej danych poprosimy... może PID ?
co do maszyny, to może byś zaczął na DHC7 , to jest taka nasza "flagowa" maszyna..
pozdrawiam
Adam
www.fsairlines.net/signatures/17438.png
S
SlawekUżytkownik
DHC7 też nie ma, a nie ukrywam, że wole ATR.
Latałem wczoraj DHC7 off line i nie będzie to moja ulubiona maszyna dlatego wole ATR i uważam również, że na tak dużą linie powinno być więcej ATRów, przynajmniej o ten jeden :stary:

Adamie o jakie dane ci chodzi? To co ważne już podałem.
M
mrozigorAdministrator
Chodziło przede wszystkim o numer użytkownika VATSIM. W wolnym czasie skontaktuj się ze mną na gg (10504722) lub skype (igor.mroz9), to powiem Ci, co i jak :)
J
JarekWeteran
Wlasnie, bez obrazy Slawku ale nie podales zbyt wiele. Nie podales ilosci godzin, nie podales vatsim ID. W zwiazku z tym nie wiemy jaki poziom reprezentujesz.

Co do wielkosci lini to nie jestesmy duza linia i nie mamy takich aspiracji. Raczej stawiamy na jaosc z nie na ilosc.Dlatego nie wiem czy jestesmy ta linia ktorej szukasz.

Co do zakupu ATR. Znow nie obraz sie ale co jakis czas przychodza do nas nowi i nie zawsze zostaja.Co jakis czas pojawiaja sie nawet bardzo "specyficzni" kandydaci. Nie znamy sie i nie mamy pewnosci ile u nas zabawisz.
Z tego tez powodu nie zakupujemy maszyn dla nowych,nieznanych jeszcze pilotow. Musisz niestety poradzic sobie na razie tym co jest dostepne.
Jak zaczniesz latac i okaze sie ze jest oki, to wrocimy do tematu.
Na razie w sprawie szczegulow kontaktuj sie z Igorem.

Pozdrowionka
S
SlawekUżytkownik
Nie obrażam się bo nie ma o co!

Co do moich lotów to jeżeli ktoś chce się dowiedzieć to szuka. Ok rozumiem wolicie mieć podane. Na FSA mam ponad 550 godzin nalotu. Ogólnie na Vatsim 1238 godzin. Mój ID 1082148.

Co do maszyn to trafiłem na dość trudy okres ponieważ wszystko lata wiec nie mam czym zrobic wymaganego TR, dlatego prosiłem o udostępnienie mi ATR.

Wiem że mnie nie znasz Jarku ale z racji pokrewieństwa z Danielem może coś o mnie powiedzieć.

Pozdrawiam
J
JarekWeteran
Kazdego rozpatrujemy indywidualnie, bez wzgledu na pokrewienstwo:)

Wydaje mie sie ze tylko jeden ATR leci w zlocie. Drogi powien byc wolny. Fakt, jestesmy teraz troche "busy".
Pisz do Igora, niech on przydzieli Ci jakiegos ATR :)
D
danielUżytkownik
Oba ATR72 biorą udział w PTE, ten którym ja lecę do tej pory, SP-PLA, zostanie dzisiaj przetransferowany do EPKK żebyś mógł Sławku na nim polatać. 10 maja zabieram go do Dublina żeby dokończyć PTE z resztą. W weekend i tak nie polatam bo pracuję więc wydaję mi się to rozwiązanie idealne dla wszystkich.

Polecam polatać na DHC7 bo największa jest z nim zabawa podczas lądowania, potrafi on niemalże zawisnąć ;)
S
SlawekUżytkownik
Bardzo dziękuje, że o mnie pomyślałeś.

Odnośnie właściwości nośnych DHC7 już rozmawialiśmy :trunk: choć po kilku próbach pozostanę przy ATR.
J
JarekWeteran
Bedziesz pierwszym pilotem w PLC nielatajacym na Dash'u :):)
C
chudypiotrek7Nowicjusz
Witam mam na imię Piotr i chętnie się do was przyłączyłem. Na symulatorze latam krótko bo rok ale radzę sobie już na tyle by się odważyć wstąpić w szeregi pilotów. Póki co nie bardzo jeszcze rozumiem zasady FsAirlines ale to mnie nie zniechęca. Pozdrawiam wszystkich uczestników i życze tyle samo startów co lądowań.
A
Witamy !
Pewnie czytałes powyższy wątek...
więc poprosimy o troszkę więcej danych... czy latasz na VATSIM (PID) , ew. co potrafisz/czego nie itp. itd...
pozdrawiam
Adam
J
JarekWeteran
Dokladnie, wiecej danych, i jak powyzej czy wiesz co to vatsim, bo my wlasnie tego uzywamy do latania. FSA to tylko dodatek.

Jesli nie to zajzyj tu:

http://www.vatsim.net/

i ewentualnie tu:

http://www.pl-vacc.org/pol3/index.php
Edytowany przez Jarek dnia 20-05-2010 01:16, 16 rok temu
DbelicaDbelicaSenior
To ja polecę też tu http://www.aviation.home.pl/ Jeśli nie latałeś jeszcze na VATSIM to warto odwiedzić :) Pozdrawiam
www.fsairlines.net/signatures/8401.png
Edytowany przez Dbelica dnia 20-05-2010 01:36, 16 rok temu
BentleyBentleyJunior
Witam Serdecznie

Mam na Imie Paweł

Ogolnie przystapie do rzeczy :

na Vatsimie latam prawie od zaawsze hehe , jako jednen z pierwszych latałem rowniez w PLC bardzo bardzo dawno temu , same poczateczki :)

nie latam w innych liniach tylko samotnie :) , chcialbym zacząć jeszcze raz w PLC , maszynki mysle ze znam wiele od AN-2 :) do MD 11 :)

ale ulubiony to BAe 146 -300 :) , FSA ucze sie i poznaję o co w tym kaman :)

w realu pracuje na ..... jako krl APP :)

jednak do virtualnego atc mnie nie ciagnie czasmi obserwuje ,nasi chłopcy mają ostry rygor w szeregach hehe ,

Prosiłbym o przyznanie jakiejś maszynki

V ID : 832437

POZDAWIAM
NokerNokerSuper administrator
Cześć Paweł.
Jest mi niezmiernie miło, że ludzie wracają do PLC. Twoje loty z Callsignem PLC005 datowane są 2002 rokiem :stary: uuu panie Szacuneczek.
Ze statystyk wynika że mimo tego iż latasz od dawna - to niezbyt aktywnie (jeśli chodzi o Vatsim), U nas jak od zawsze było, żadnych nacisków z tego powodu nie ma. Jedynie po wprowadzeniu systemu FSA po przerwie w lotach zzmiane ulega twój status"
po 30 dniach - nieaktywny
po 60 dniach - zawieszony
po 90 dniach - zwolniony - i wtedy przeskakujesz w tabeli z aktywnych pilotów do tych latających okazjonalnie.

Od teraz masz TR treningowy na nieśmiertelnego DHC7 oraz AT72, Zwyczajowo polatasz na nim około 10 lotów testowych po polsce, nauczysz się obsługi systemu FSA bez zagrożenia dla statusu maszyny i finansów firmy.
Potem będzie można wdrażać inne modele.
W razie dodatkowych pytań mamy to właśnie forum, a do mnie nr GG:2213917

Welcome Aboard
Edytowany przez Noker dnia 09-11-2010 10:03, 16 rok temu
A
Witamy Panie Pawle
Pisałeś o BAe .. a ja nie tak dawno temu zleciłem jego modyfikację, bo chętnych mało było...
http://www.polandcargo.pl/forum/viewt...ead_id=174
pozdrawiam
Adam
Edytowany przez aszczupal dnia 09-11-2010 23:20, 16 rok temu
M
mrozigorAdministrator
Witam Ciebie, jako młodszy kolega :) Mam nadzieję, że będę miał jakieś pytania odnośnie rzeczywistej kontroli ruchu lotniczego, to mogę pomęczyć? :)
BentleyBentleyJunior
Jasne zawsze chętnie pomogę w miare możliwości :)
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.