Opublikował(a)
16 rok temuCześć. Mam problem z FSInn-em. Chodzi o to, że normalnie wyświetla ok. 40-60klatek, a po podłączeniu do serwera (np. VATSIM), klatkowanie spada do ok.5fps, więc nie da się latać. Spotkaliście się z czymś takim??
Opublikował(a)
16 rok temuIgor, konkretnie mało danych... jak się domyslam używasz FSX'a ? ,
Odpowiem, nie , nie miałem, po połączeniu do sieci faktycznie wzrasta obciążenie i kilka klatek leci w dół, zastanów się co ostatnio instalowałeś. !
Opublikował(a)
16 rok temuFaktycznie przepraszam. Oczywiście FSX. Ostatnio instalowałem PMDG 747, ale wszystko działało dobrze. Ustawiałem też domyślny lot z zapisu wcześniejszego. Może tym podpadłem swojemu FSX-owi :). Spróbuję bez zapisu i ew. przeinstaluję FSX-a.
Opublikował(a)
15 rok temuProblem trochę z innej beczki ale tematy nie będę zakładał innego.
Przerzuciłem się na FSX, a z racji problemów pomiędzy SB a FSX (wywala z sieci) przerzuciłem się również na FSInn. I tu pojawił się mój problem o który chciałbym zapytać, a który tyczy się pogody.
Wraz ze wzrostem wysokości wzrasta temp. TAT co powoduje przegrzewanie silników i związane z tym następstwa czyli problemy i awarie na pokładzie. Rozwiązaniem tego problemu jest ustawienie pogody ręcznie czyli wbicie pięknego czystego nieba w ustawieniach FSX. Nie na tym powinno to polegać.
Przeważnie latam z włączonym A.S. ale próbowałem również bez A.S. różnicy praktycznie nie ma żadnej.
Proszę o podpowiedź!
Opublikował(a)
15 rok temuTeż miałem ten problem przy pobieraniu pogody przez FSInn. Rozwiązaniem jest inny program pobierający pogodę, np. Active Sky X.
Opublikował(a)
15 rok temuSławek, czyli temeratura Ci rośnie.. ?
FSinn mam buga, polegającego na tym że na określonej wysokości zafałszowuje temperaturę, ale już nie pamiętam dokładnie.
rozwiązaniem jest odrębny moduł pogodowy.. , Ja nie uzywam FSX'a, a na FS9 + AS działa pięknie..
Opublikował(a)
15 rok temuSprawę załatwiło przeinstalowanie AS i wyłączenie pogody z FSInn. Działa :D
Opublikował(a)
15 rok temuRowniez mam problem z Fsinn. Naprawilem sprzet i teraz mozolnie instaluje Fs i wszytkie do niego dodatki.
Probuje zainatalowac FSinn1.3 i FCcopilot 1.7 do FS9 na windowsie XP.
Wszystko jest cacy tylko za cholere czat nie dziala.
mial ktos moze ten problem???
Opublikował(a)
15 rok temuJarkuu mialem ten sam problem juz nie jeden raz kiedys ktos mi to wytlumaczyl jak to zrobic , ostatnio probowalem podzialac na FSinn i lipa bo nie umialem wlasnie sobie z tym poradzic :( Pozdrawiam
PS.Milo znow CIe widziec na forum ;)
Opublikował(a)
15 rok temuJarek, może spróbuj tak jak na Vista/W7
odpal raz Chata bezpośrednio z menu START windowsa, potem już w simku powinno być OK
PS. też jestem na etapie reinstala, załaduj 9.1Update do FSa
Opublikował(a)
15 rok temuJa tez uwazam ze FSinn jest bez porownania lepszy od SB. Zaraz bede probowal uruchomic ten cholerny czat:)
Opublikował(a)
15 rok temudzieki, pomoglo, czat dziala.
Zadzialalo uruchomienie czatu z menu "start" przed odpaleniem FS.
Opublikował(a)
14 rok temuDanielu.. po pierwsze to po czym poznałeś że słyszysz "real" :)
.. a na poważnie, wszystko gra, rw.liveatc.net jest jednym z serwerów obsługujących voice'a dla VATSIM..
Każdy kontroler (no i UNICOM) loguje się do jakiegoś serwera voice'u , to to ten serwer obsługuje daną transmisję dla częstotliwości.
Mechanizm ten wywodzi się żywcem z Teamspeak'a , i tak po prawdzie został lekko zmodyfikowany ...
po prostu wchodzac na częstotliwość , FSINN (czy SQ) loguje Cię do wybranego serwera.. i to wszystko.. :)
Opublikował(a)
14 rok temuFajnie, szkoda tylko ze musialem tego francuskiego szczekania sluchac przez pol godziny. Gdyby to bylo po angielsku to zaden problem.
Opublikował(a)
14 rok temuAno.. genralnie to sam wiesz że na UNI się pisze, a nie gada, ale widać ktoś miał inną koncepcję....
FSInn umożliwia także robienie własnych kanałów (CORPO) , i wtedy piloci z jednej firmy moga pogadać sobie podczas wspólnego lotu..
ale lepiej się chyba sprawdza TS.
Opublikował(a)
14 rok temuAdam, to nie byla rozmowa na unicom. To bylo cos ze swiata realnego. I na bank bylo to real atc bo o ile nie mowie po francusku to potrafie wychwycic ze ktos wydaje komendy a inni to powtarzaja. To mnie wlasnie zastanawia.
Opublikował(a)
14 rok temuna pewno z jakiejś przeglądarki uruchomionej w tle
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Opublikował(a)
14 rok temuWe francji na vatsim uzywaja francuskiego.Wielu ich kontro nie zna angielskiego, moze slyszales jednego z nich.