O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Problem z FSInn

Ostatnia aktualizacja 9 rok temu
NokerNokerSuper administrator
Opublikował(a) 9 rok temu
Ok System opanowany.
Problem był taki że: FSInn po uruchomieniu nie mógł podłączyć się do multi sesji FSa, bo ten takiej automatycznie nie zakładał. Po pojawieniu się komunikatu: Connecting to multiplayer session via lobby. i wyswietlaniu tego przez jakieś 2-3 minuty wywalał błąd: Lobby launch failed. Could not connect to host. Wtedy musiałem wejść w opcje FS9 i uruchomić ręcznie multisesję i dopiero podłaczyć FSInn'a. to było czasochłonne i upierdliwe czekanie nie wiadomo na co.

Rozwiązanie problemu leżało w ustawieniach Routera. Wyłaczyłem opcję UPnP która jest odpowiedzialna za sieci peer-to-peer
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
www.fsairlines.net/signatures/11728.png
Edytowany przez Noker dnia 21-02-2016 10:57, 9 rok temu
Opublikował(a) 9 rok temu
hmmmm .... kiedys doradzałem innym oak odpalić zespół FSInn/FSCopilot na Win7, a teraz sam szukam po forach jak to odpalić,
Nie może się podpiąć do sesji Multiplayer, Cośik mi sie zdaje że to sprzętowa wina routera

znalazłem taki tutek p konfiguracji FSInn'a http://faq.apollo3.com/ljames/fsinn/vatsim/media/vatsimtut.htm

i instrukcję poprawnej instalacji na W7, u mnie na razie nie działa :/ https://forums.vatsim.net/viewtopic.php?t=20466
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Edytowany przez Noker dnia 19-02-2016 16:47, 9 rok temu
J
JarekWeteran
Opublikował(a) 10 rok temu
Mial ktos taki problem?.
Fsinn laczy sie z multiplayer ale nie widzi serverow. Wpisanie servera recznie tez nie pomaga.
J
JarekWeteran
Opublikował(a) 11 rok temu
Zapomnialem dopisac. Na te przypadlosc pomaga uruchamianie FSa jako administratora.
J
JarekWeteran
Opublikował(a) 12 rok temu
Nie podoba mi sie win8, wyglada jak podroba androida
Nie mamy problemów i Win8 :]
szukaj ratunku na większych forach
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
J
JarekWeteran
Zainstalowalem FSInn 1,3 na win8. Wszuystko chodzilo oki. Wczoraj,po paru dniach nieuzywania nie moglem uruchomic FSInn,
W pasku na gorze tylko opcje od COpilota a FSInn nie widac. Po paru minutach szperania wyszlo ze FWInn jest niepodlaczony. Probowalem chyba wszytkiego.Sprawdzilem firewall'e,przeinstalowalem fsinn, przeinstalowalem znow na starsza wersje 1.2 i ciagle to samo. Wpisywanie recznie IP tez nie pomoglo,wywalal jakis blad i zamykal okno.
Mieliscie moze podobny problem?
DbelicaDbelicaSenior
Opublikował(a) 13 rok temu
NIe , miałem nie tą wersje FSInn i Copilota i nic nie mogłem zrobić. Teraz zainstalowałem FSinn1.3 i Copilot 1.7 bodajże i wszystko piknie działa :)
www.fsairlines.net/signatures/8401.png
J
JarekWeteran
W czym byl problem? adres serwera?
DbelicaDbelicaSenior
A ja mam inny problem z FSInn. Chat działa ;) Ale nie mogę w ogolę się połączyć z siecią nawet nie próbuje się łączyć. FSInn jest cały czas na zielono i nic się nie zmienia.

FS9-FSCopilot 1.6--FSInn1.2

Ok wszystko działa pięknie ;) Pozdrawiam
www.fsairlines.net/signatures/8401.png
Edytowany przez Dbelica dnia 07-02-2012 10:25, 13 rok temu
J
JarekWeteran
We francji na vatsim uzywaja francuskiego.Wielu ich kontro nie zna angielskiego, moze slyszales jednego z nich.
na pewno z jakiejś przeglądarki uruchomionej w tle
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
D
danielUżytkownik
Adam, to nie byla rozmowa na unicom. To bylo cos ze swiata realnego. I na bank bylo to real atc bo o ile nie mowie po francusku to potrafie wychwycic ze ktos wydaje komendy a inni to powtarzaja. To mnie wlasnie zastanawia.
A
aszczupalSuper administrator
Ano.. genralnie to sam wiesz że na UNI się pisze, a nie gada, ale widać ktoś miał inną koncepcję....
FSInn umożliwia także robienie własnych kanałów (CORPO) , i wtedy piloci z jednej firmy moga pogadać sobie podczas wspólnego lotu..
ale lepiej się chyba sprawdza TS.
pozdrawiam
Adam
www.fsairlines.net/signatures/17438.png
D
danielUżytkownik
Fajnie, szkoda tylko ze musialem tego francuskiego szczekania sluchac przez pol godziny. Gdyby to bylo po angielsku to zaden problem.
A
Danielu.. po pierwsze to po czym poznałeś że słyszysz "real" :)
.. a na poważnie, wszystko gra, rw.liveatc.net jest jednym z serwerów obsługujących voice'a dla VATSIM..
Każdy kontroler (no i UNICOM) loguje się do jakiegoś serwera voice'u , to to ten serwer obsługuje daną transmisję dla częstotliwości.
Mechanizm ten wywodzi się żywcem z Teamspeak'a , i tak po prawdzie został lekko zmodyfikowany ...
po prostu wchodzac na częstotliwość , FSINN (czy SQ) loguje Cię do wybranego serwera.. i to wszystko.. :)
pozdrawiam
Adam
D
danielUżytkownik
http://imageshack.us/photo/my-images/...veatc.jpg/

Jak to mozliwe ze lecac na vatsim na czestotliwosci unicom moglem slyszec rozmowe miedzy real atc a pilotami? pierwszy raz cos takiego mi sie przydazylo. cos zle skonfigurowane?
Edytowany przez daniel dnia 26-11-2011 12:43, 13 rok temu
J
JarekWeteran
Opublikował(a) 14 rok temu
dzieki, pomoglo, czat dziala.
Zadzialalo uruchomienie czatu z menu "start" przed odpaleniem FS.
J
JarekWeteran
Ja tez uwazam ze FSinn jest bez porownania lepszy od SB. Zaraz bede probowal uruchomic ten cholerny czat:)
A
Panowie, problem jest znany, tak na szybko nie znalazłem bezpośredniego linka, ale popatrzczie na TO http://faq.apollo3.com/ljames/fsinn/v...atsim/faq/
oraz TO http://flightsim.apollo3.com/docs/fsi...vatsim.htm

. ja i tak uważam że FSinn jest najlepszym pakietem do łączności, ale szkoda że nie rozwijanym już.. (to szansa dla SB ! )
pozdrawiam
Adam
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.