Opublikował(a)
9 rok temuOk System opanowany.
Problem był taki że: FSInn po uruchomieniu nie mógł podłączyć się do multi sesji FSa, bo ten takiej automatycznie nie zakładał. Po pojawieniu się komunikatu: Connecting to multiplayer session via lobby. i wyswietlaniu tego przez jakieś 2-3 minuty wywalał błąd: Lobby launch failed. Could not connect to host. Wtedy musiałem wejść w opcje FS9 i uruchomić ręcznie multisesję i dopiero podłaczyć FSInn'a. to było czasochłonne i upierdliwe czekanie nie wiadomo na co.
Rozwiązanie problemu leżało w ustawieniach Routera. Wyłaczyłem opcję UPnP która jest odpowiedzialna za sieci peer-to-peer
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Edytowany przez
Noker dnia 21-02-2016 10:57,
9 rok temuOpublikował(a)
9 rok temuhmmmm .... kiedys doradzałem innym oak odpalić zespół FSInn/FSCopilot na Win7, a teraz sam szukam po forach jak to odpalić,
Nie może się podpiąć do sesji Multiplayer, Cośik mi sie zdaje że to sprzętowa wina routera
znalazłem taki tutek p konfiguracji FSInn'a http://faq.apollo3.com/ljames/fsinn/vatsim/media/vatsimtut.htm
i instrukcję poprawnej instalacji na W7, u mnie na razie nie działa :/ https://forums.vatsim.net/viewtopic.php?t=20466
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Edytowany przez
Noker dnia 19-02-2016 16:47,
9 rok temuOpublikował(a)
10 rok temuMial ktos taki problem?.
Fsinn laczy sie z multiplayer ale nie widzi serverow. Wpisanie servera recznie tez nie pomaga.
Opublikował(a)
11 rok temuZapomnialem dopisac. Na te przypadlosc pomaga uruchamianie FSa jako administratora.
Opublikował(a)
12 rok temuNie podoba mi sie win8, wyglada jak podroba androida
Opublikował(a)
12 rok temuNie mamy problemów i Win8 :]
szukaj ratunku na większych forach
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Opublikował(a)
12 rok temuZainstalowalem FSInn 1,3 na win8. Wszuystko chodzilo oki. Wczoraj,po paru dniach nieuzywania nie moglem uruchomic FSInn,
W pasku na gorze tylko opcje od COpilota a FSInn nie widac. Po paru minutach szperania wyszlo ze FWInn jest niepodlaczony. Probowalem chyba wszytkiego.Sprawdzilem firewall'e,przeinstalowalem fsinn, przeinstalowalem znow na starsza wersje 1.2 i ciagle to samo. Wpisywanie recznie IP tez nie pomoglo,wywalal jakis blad i zamykal okno.
Mieliscie moze podobny problem?
Opublikował(a)
13 rok temuNIe , miałem nie tą wersje FSInn i Copilota i nic nie mogłem zrobić. Teraz zainstalowałem FSinn1.3 i Copilot 1.7 bodajże i wszystko piknie działa :)
Opublikował(a)
13 rok temuW czym byl problem? adres serwera?
Opublikował(a)
13 rok temuA ja mam inny problem z FSInn. Chat działa ;) Ale nie mogę w ogolę się połączyć z siecią nawet nie próbuje się łączyć. FSInn jest cały czas na zielono i nic się nie zmienia.
FS9-FSCopilot 1.6--FSInn1.2
Ok wszystko działa pięknie ;) Pozdrawiam
Edytowany przez
Dbelica dnia 07-02-2012 10:25,
13 rok temuOpublikował(a)
13 rok temuWe francji na vatsim uzywaja francuskiego.Wielu ich kontro nie zna angielskiego, moze slyszales jednego z nich.
Opublikował(a)
13 rok temuna pewno z jakiejś przeglądarki uruchomionej w tle
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Opublikował(a)
13 rok temuAdam, to nie byla rozmowa na unicom. To bylo cos ze swiata realnego. I na bank bylo to real atc bo o ile nie mowie po francusku to potrafie wychwycic ze ktos wydaje komendy a inni to powtarzaja. To mnie wlasnie zastanawia.
Opublikował(a)
13 rok temuAno.. genralnie to sam wiesz że na UNI się pisze, a nie gada, ale widać ktoś miał inną koncepcję....
FSInn umożliwia także robienie własnych kanałów (CORPO) , i wtedy piloci z jednej firmy moga pogadać sobie podczas wspólnego lotu..
ale lepiej się chyba sprawdza TS.
Opublikował(a)
13 rok temuFajnie, szkoda tylko ze musialem tego francuskiego szczekania sluchac przez pol godziny. Gdyby to bylo po angielsku to zaden problem.
Opublikował(a)
13 rok temuDanielu.. po pierwsze to po czym poznałeś że słyszysz "real" :)
.. a na poważnie, wszystko gra, rw.liveatc.net jest jednym z serwerów obsługujących voice'a dla VATSIM..
Każdy kontroler (no i UNICOM) loguje się do jakiegoś serwera voice'u , to to ten serwer obsługuje daną transmisję dla częstotliwości.
Mechanizm ten wywodzi się żywcem z Teamspeak'a , i tak po prawdzie został lekko zmodyfikowany ...
po prostu wchodzac na częstotliwość , FSINN (czy SQ) loguje Cię do wybranego serwera.. i to wszystko.. :)
Opublikował(a)
14 rok temudzieki, pomoglo, czat dziala.
Zadzialalo uruchomienie czatu z menu "start" przed odpaleniem FS.
Opublikował(a)
14 rok temuJa tez uwazam ze FSinn jest bez porownania lepszy od SB. Zaraz bede probowal uruchomic ten cholerny czat:)