Opublikował(a)
5 rok temuDzisiaj Downtime Serwerów Vatsim.
Jak dobrze pójdzie, to jutro po 22:00 będzie można się połączyć z siecią spowrotem, na nowym kodeku audio.
Jarek? System gotowy? dla nas póki co wersja standalone AFV, ale gdzieś czytałem, że FSInn i SQB nie mają szansy na przetrwanie, bo za jakiś czas ma wejść jakiś system szybkiego pozycjonowania czy coś takiego, i te stare klienty odpadną.
Nie ma wyjścia, trzeba upgrajdować kompy i pożegnać FS9.
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Opublikował(a)
5 rok temuZobaczymy , puki co chodzi :)
Opublikował(a)
5 rok temuZmiana w dobrym kierunku, dżwięk jak kryształ ;) teraz więcej trzaba słuchać, niż się domyslać.
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Opublikował(a)
5 rok temuJarek, trzeba zainstalować klienta Standalone AFV, do pobrania z tej strony: https://audio.vatsim.net/docs/2.0/pilots/fsinn-sqb
Potem ustawić czulość mikrofonu, wyjście, PID, hasło, zaznaczyć użycie FSUIPC, skonfigurować dowolny PTT key i tyle.
£aczymy się normalnie jak do tej pory czyli uruchamiasz FS, potem FSInn, podpinasz vatsim i na końcu Connect AFV,
Wiem że latasz na TXT, komunikacja TXT chodzi normalnie w okienku FSInn'a, ale i tak musisz mieć AFV bo nie będziesz słyszał komunikatów ATC do innych pilotów.
pozdro
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Opublikował(a)
5 rok temuaudio for vatsim zaintalowany ale nie widzie mojego headset. Headset dziala co prawda aczkolwiek nie z vatsim. W ustawieniach kompa rowniez nie moge go dodac, widzi tylko glosniki i mikrofon ktorego nie uzywam od wiekow. Dzis juz ide spac, musze ogarnac ten temat
Opublikował(a)
5 rok temuAplikacja widzi dokładnie te urządzenia które są w Windows'ie
Jaki masz zestaw słuchawki/mic?
Mikrofon którego nie używasz od wieków .... najlepiej odpiąć od kompa.
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Edytowany przez
Noker dnia 28-11-2019 12:28,
5 rok temuOpublikował(a)
5 rok temumikrofon jest odpiety, . Ten headset to jakis Hunterspider , mored V-1 , zapewne od skosnookich braci
Opublikował(a)
5 rok temuno, zaczelo dzialac, faktycznie jakosc fajna
Opublikował(a)
5 rok temuTak sądziłem, że to będzie coś na USB, takie zestawy defacto posiadają swoją własną kartę dźwiękową.
To co? od teraz latasz na /V/ ?? ;]
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Opublikował(a)
5 rok temuRzeczywiscie transmisja jest ok. Latanie na voice ograniczaja mi czadem dzieciaki. Tyle ze czas mija, starszy jest juz duzy a mala tez juz nie jest bardzo mala dlatego czesciej moge poznym wieczorem na voice :)