O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Audio For Vatsim.

Ostatnia aktualizacja 5 rok temu
NokerNokerSuper administrator
Opublikował(a) 5 rok temu
Dzisiaj Downtime Serwerów Vatsim.

Jak dobrze pójdzie, to jutro po 22:00 będzie można się połączyć z siecią spowrotem, na nowym kodeku audio.
Jarek? System gotowy? dla nas póki co wersja standalone AFV, ale gdzieś czytałem, że FSInn i SQB nie mają szansy na przetrwanie, bo za jakiś czas ma wejść jakiś system szybkiego pozycjonowania czy coś takiego, i te stare klienty odpadną.

Nie ma wyjścia, trzeba upgrajdować kompy i pożegnać FS9.
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
www.fsairlines.net/signatures/11728.png
J
JarekWeteran
Zobaczymy , puki co chodzi :)
Zmiana w dobrym kierunku, dżwięk jak kryształ ;) teraz więcej trzaba słuchać, niż się domyslać.
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Jarek, trzeba zainstalować klienta Standalone AFV, do pobrania z tej strony: https://audio.vatsim.net/docs/2.0/pilots/fsinn-sqb
Potem ustawić czulość mikrofonu, wyjście, PID, hasło, zaznaczyć użycie FSUIPC, skonfigurować dowolny PTT key i tyle.

£aczymy się normalnie jak do tej pory czyli uruchamiasz FS, potem FSInn, podpinasz vatsim i na końcu Connect AFV,

Wiem że latasz na TXT, komunikacja TXT chodzi normalnie w okienku FSInn'a, ale i tak musisz mieć AFV bo nie będziesz słyszał komunikatów ATC do innych pilotów.

pozdro
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Taka ciekawostka.
https://afv-map.vatsim.net
Mapka wszystkich klientów podpietych do AFV, zobrazowanie zasięgu stacji radiowej i ustawiona FRQ.

Niezłe no nie?
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Edytowany przez Noker dnia 05-11-2019 10:13, 5 rok temu
J
JarekWeteran
audio for vatsim zaintalowany ale nie widzie mojego headset. Headset dziala co prawda aczkolwiek nie z vatsim. W ustawieniach kompa rowniez nie moge go dodac, widzi tylko glosniki i mikrofon ktorego nie uzywam od wiekow. Dzis juz ide spac, musze ogarnac ten temat
Aplikacja widzi dokładnie te urządzenia które są w Windows'ie
Jaki masz zestaw słuchawki/mic?

Mikrofon którego nie używasz od wieków .... najlepiej odpiąć od kompa.
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Edytowany przez Noker dnia 28-11-2019 12:28, 5 rok temu
J
JarekWeteran
mikrofon jest odpiety, . Ten headset to jakis Hunterspider , mored V-1 , zapewne od skosnookich braci
J
JarekWeteran
no, zaczelo dzialac, faktycznie jakosc fajna
Tak sądziłem, że to będzie coś na USB, takie zestawy defacto posiadają swoją własną kartę dźwiękową.
To co? od teraz latasz na /V/ ?? ;]
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
J
JarekWeteran
Rzeczywiscie transmisja jest ok. Latanie na voice ograniczaja mi czadem dzieciaki. Tyle ze czas mija, starszy jest juz duzy a mala tez juz nie jest bardzo mala dlatego czesciej moge poznym wieczorem na voice :)
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.