O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Halo?

Ostatnia aktualizacja 5 rok temu
NokerNokerSuper administrator
Opublikował(a) 5 rok temu
Póki co do teraz jest było nas trzech, Ja i Jarek (z pidami 069 i 092 to raczej się nie znamy) ale lata też Boguś - PLC007, o, będzie Ci raźniej ;)
Rozumię że podstawa u ciebie to FSX? z tego co wiem to tylko Flight1 ma ATRka godnego uwagi.
Ja siedzę jeszcze na FS9 i latam głównie DHC7 po kraju, powoli obczajam też X-Plane, ale już widzę, że z modelami Cargo jest słaaabibutko.
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
www.fsairlines.net/signatures/11728.png
K
kesekNowicjusz

Cytat

Noker napisał/a:
Póki co do teraz jest było nas trzech, Ja i Jarek (z pidami 069 i 092 to raczej się nie znamy) ale lata też Boguś - PLC007, o, będzie Ci raźniej ;)
Rozumię że podstawa u ciebie to FSX? z tego co wiem to tylko Flight1 ma ATRka godnego uwagi.
Ja siedzę jeszcze na FS9 i latam głównie DHC7 po kraju, powoli obczajam też X-Plane, ale już widzę, że z modelami Cargo jest słaaabibutko.

Ja nie przesiądę się na X-Plane, mam dodatki płatne do FSX:SE. Jeśli już to przesiądę się na FS2020. Bogusia dawno nie widziałem. Właśnie lecę sobie w ramach wiatrakowców C208 na IVAO jako PLC003 :D
Pozdro,
Ex-Founder, PLC003
J
janciorJunior
No to niezłe "Halo". Po tylu latach... PLC013 ;) Dzisiejsze (wczorajsze) spotkanie z Rafałem i Jarkiem otworzyło Puszkę Pandory i... stare dyski
Gdzieś napisali, że linia ma 17 lat... To skąd u mnie znalazły się zdjęcia z września 2002 i to nie były pierwsze tygodnie, bo widzę po latach, że zaangażowanie było spore. Ktoś jeszcze pamięta...? https://drive.google.com/drive/folder...sp=sharing :)
Edytowany przez jancior dnia 07-04-2020 00:52, 5 rok temu
Nie masz dostępu do przeglądania załączników
O Qrła, takich malowań to ja nie pamiętam.
Piękna historyczna galeria, po tym logo domyślam się, że to pewnie wczesne czasy działalności na serwerach FMA.

Witamy Janie spowrotem ;)
Rozejrzyj się, rozgość, pytaj ...
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
J
janciorJunior
No właśnie już się zarejestrowałem na Fsairlines, ale nie mogę nic zabookować. A bym se polatał ;)
Czy potrzebuję jeszcze jakiejś weryfikacji? Opłacić do konta premium?
Znasz Fsairlines? Latałeś tam kiedyś czy potrzeba Ci wyjaśnić co i jak?
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
J
janciorJunior
Mniej więcej chyba tak. Mam aplikację, odpalam lot, ale krzyczy, że muszę zabookować lot.
Wchodzę na bookowanie do naszych linii a tam pusto. Próbowałem na różne sposoby.
Czego potrzebuję
Zerknijcie w załacznik
J
JarekWeteran
By zabookowac lot musisz miec nadany typ maszyny, jak w realu. Rafal przyjal cie do lini ale nie dal typu. Dalem ci trzy bo nie wiem czym chcesz latac : DHC7 , ATR72 i cecssne . Wszystkie typy jako trening. Trening oznacza ze robisz wszytko normalnie ale wynik lotu nie ma wplywu na VA, porostu nie liczy sie ,bo to tylko trening. Daj znac czym chcesz latac. Z tej stronki mozesz sciagnac sobie DHC7. Bardzo fajny samolot na poczatek. Zajzyj tez na tym forum w manualek do FSA.
J
JarekWeteran
Pamietaj ze by zabookowac lot ty jako pilot musisz byc na tym samym lotnisku co samolot krtorym chcesz leciec. Jesli ie jestes w swoim profilu po prawej masz zakladke buy ticket. Kupujesz bilet i przenosi cie na lotnisko na ktore chcesz.

Obecnie jestes na EPWA. Jesli zalozmy ze zainstalujesz sobie DHC7 to dwa stoja na EPWA. Jeden ma nazwe wlasna "Noker's hurricane" . Tego nie ruszaj bo to osobista maszyna Rafala. Ale bierz druga. Masz tez dostepne dwa loty treningowe z EPWA. Jeden do gdanska drugi do krakowa. Mozesz je teraz zabookowac.
J
janciorJunior
Chyba nie mogę ściągnąć dasha, albo gdzieś indziej jest (załącznik)

Cytat

jancior napisał/a:
Chyba nie mogę ściągnąć dasha, albo gdzieś indziej jest (załącznik)

Flota PLC
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
J
janciorJunior
Na bank to wcześniej nie działało ;)
czy pójdzie pod FSX steam Edition? Bo w readme napisali, że pod FS2004
J
janciorJunior

Cytat

Jarek napisał/a:
By zabookowac lot musisz miec nadany typ maszyny, jak w realu. Rafal przyjal cie do lini ale nie dal typu. Dalem ci trzy bo nie wiem czym chcesz latac : DHC7 , ATR72 i cecssne . Wszystkie typy jako trening. Trening oznacza ze robisz wszytko normalnie ale wynik lotu nie ma wplywu na VA, porostu nie liczy sie ,bo to tylko trening. Daj znac czym chcesz latac. Z tej stronki mozesz sciagnac sobie DHC7. Bardzo fajny samolot na poczatek. Zajzyj tez na tym forum w manualek do FSA.

ATRa to nawet kiedyś kupowałem....

a w ogóle to jest jakiś fanpage, albo chociaż messenger, bo z forum, to straaaasznie długo idzie komunikacja ;)
no ty jest troche ból, bo u nasz narazie większość modeli na FS9 jest.
Jeśli chodzi o FSX to wersja V2 Dasha powinna działać, pobierz ten z VC
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------

Cytat

jancior napisał/a:
a w ogóle to jest jakiś fanpage, albo chociaż messenger, bo z forum, to straaaasznie długo idzie komunikacja ;)

może i wolniej, ale czy gdzieś się spieszysz? a na poważnie, widzisz, wszystko o co pytasz niedawno tłumaczyłem Bogusiowi na MSG, i nikt z tego drugi raz nie może skorzystać.
Nie mogę cie znaleźć na FB, może ty mnie poszukaj, będzie łatwiej
albo zostaje WhatsUpp, o tu nawet możnaby grupe stworzyć, każdy do każdego by pisał, co wy na to?

fotoforum.gazeta.pl/photo/6/qg/ka/9xao/mBzEuDGeiiRf9lNwaB.jpg
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
J
JarekWeteran
mozna, czemu nie
J
janciorJunior
Dash w FSX nie bardzo działa - wywala wszystkie Gaugesy
Mam ATRa od Flight1, ale jak wszystko ładnie poustawiam i kliknę w FSNav FLY... to opróżnia mi zbiorniki do zera i samolot nie chce ruszyć (co jest logiczne)
Ciekawe, co robię źle...
Jak tankujesz tego ATRka?
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
J
janciorJunior
Na różne sposoby
- przez konfigurator Flight1
- Przez FS - payload and fuel
- przez plugin FSA
Tutaj https://youtu.be/KVEvIlXiFJ4- widać, że po wciśnięciu FLY - resetują się zbiorniki do zera.
Zabookowałem lot EPGD-EPWA, minęło już 24 godziny a ja nie mogę się ruszyć...
J
JarekWeteran
Uzywam FSnav ale tylko jako pomoc nawigacyjna nie jako automatyke. Prowadze maszynki z reki . Gdy na autopilocie z reki wprowadzam zmiany kursu.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.