O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Nowy system

Ostatnia aktualizacja 7 rok temu
A
aszczupalSuper administrator
Opublikował(a) 8 rok temu
Panowie, tak się zastanawiam co robić...
Mam nowy system (Win7, tak wiem że nie taki znów nowy) , i się zastanawiam nad instalacją "czegoś" do latania...
sprzęt silny to i7 -4770k , grafika taka sobie :)
W zasadzie to jest problem, bo do wyboru są trzy opcje.
1. FS9 (mam) , w zasadzie dodatków kupa, wszystko przetestowane , ale wydajność kijowa (tylko procek i to jeden rdzeń...)
2. Prepar3D , Niewiele o nim wiem, te pierwsze wersje akceptowały scenerie i samoloty z FS'a , teraz już (podobno) tak nie działa, na plus to wykorzystanie zasobów, tzn wszystkie rdzenie pracuję, a grafina obrabiana przez kartę graficzną..
2. X-plane , też go nie znam, wiem że ma bardzo dobre opinie, odwzorowanie terenu podobno super, troszkę gorzej z samolotami...

Ciekaw jestem Waszym opinii...
a może ktoś przerabiał instalacje FS9 na Win7 (64-bit) i może napisać małą instrukcję. ?.

Na szczęście cały czas mam stary komputer z instalacją FS9 ze wszystkimi dodatkami...
Adam
pozdrawiam
Adam
www.fsairlines.net/signatures/17438.png
Edytowany przez aszczupal dnia 15-05-2017 00:15, 8 rok temu
NokerNokerSuper administrator
Opublikował(a) 8 rok temu
Oooooo jak ja to przeoczyłem, nieto żebym tu nie zaglądał, ale omsknęło mi się.

Yyyy Także, ten tego cześ Adaś :) Kópe lat ...

z mojego doświadczenia powiem że FS2004 można zainstalować na W7 64Bit. przez jakiś czas testowałem, aż mi system nie kucnął, (Black Screen + kursor = porażka, i zaoranie od nowa) ale FS działał.
z drugiej strony, jeżeli masz mocniejszy hardłer, to może warto pokusić się o lepszego Simka, XPlane, FSXa Steam'owego, albo poczekaj chwilę, w przyszłym miesiącu ma coś nowego wyjść, gdzieś ktoś mi mówił.

ale działaj, działaj. Boguś lata na FS2004 ;)

PS. dobrze widze 4 kory po prawie 4GHz'e?
to puścić FS9 na jeden rdzeń a resztę na inne,
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
www.fsairlines.net/signatures/11728.png
Edytowany przez Noker dnia 28-05-2017 11:58, 8 rok temu
M
mrozigorAdministrator
Opublikował(a) 7 rok temu
Ogólnie polecam stronę Wojtka (http://calypteaviation.com/). Co do Twojego zapytania, to pewnie artykuł (http://calypteaviation.com/2017/07/komputer-do-p3d-i-fsx-lipiec-2017/) się nada Wink

PS. Przepraszam, za odkop. Spojrzałem dopiero na datę Wink
Edytowany przez mrozigor dnia 23-08-2017 18:55, 7 rok temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.