O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Problem z Pax'ami

Ostatnia aktualizacja 12 rok temu
J
JarekWeteran
Opublikował(a) 12 rok temu
Znow pojawil sie ,przynajmniej u mnie,problem z pax'ami. Nasze heli sa uniwersalne,mozna nimi wozic cargo jak i odrazajacych pasazerow. Kiedys sytem tego nie uwzglednial wiec ladowal paxy nie pytajac. Po wielu rozmowach z supportem rozwiazali ten problem wprowadzajac na dole planu lotu "limit" dla cargo i pax. Wystarczy w limicie dla pax wpisac zero i juz nie mamy gosci na pokladzie. To krotkie info dla tych ktorzy lataja maszynami bez mozliwosci zabierania pasazerow.
Pare dni temu jednak cos przestalo dzialac.Lecialem Bellem i sytem ladowal mi pasazerow. Zrobilem test,wpisalem w limicie 1 co znaczy ze sytem powinien zaladowac mi max 1 paxa ale on zaladowal 13 czyli max dla tego typu heli. Widac ze cos nie dziala. Napisalem do supow ale czekam na odpowiedz.
Mam prosbe.Jesli ktos ma u siebie bell'a 412 (jesli nie dostepny za free na hoovercontrol) czy moglby zabukowac jakis locik,upewnic sie czy w planie lotu w limitach jest zero dla paxow,i czy po zabukowaniu,w briefingu system wsadzi paxow na poklad. Chcialbym sprawdzic czy blad jest tylko u mnie czy to faktycznie blad matrixa:)
NokerNokerSuper administrator
Dam ci znać wieczorkiem OK
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
www.fsairlines.net/signatures/11728.png
Potwierdzam, coś jest skopane, bookowałem TEST10 z EPBY do EPLL; wcześniej ustawiłem limit paxów na 0 i zaraz po bookniebiu w briefingu dalej widniało ich 13 szt.

z tego co pamietam, to kiedyś podczas tankowania można było pax'ów wyzerować

Wysokich lotów
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
J
JarekWeteran
tak, tankujac paliwo powyzej max masy startowej o mase paxow :)

Cytat

Jarek napisał/a:
tak, tankujac paliwo powyzej max masy startowej o mase paxow :)

ale tak też wszystkich nie usuniesz
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
J
JarekWeteran
Oki, naprawili dzis. Sprawdzilem i wyglada ze wszytko oki.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.