Opublikował(a)
15 rok temuWitam,
montaż Mjoy-a rozpocząłem na feriach. Przez długi okres nie było czasu, jednak ostatnio zabrałem się do roboty. Zrobiłem otwory na panel autopilota (z 747) i belkę z przełącznikami świateł (też wzorowałem na 747). Teraz obudowa czeka na odpowiedni kolor, połączenie poszczególnych części i połączenie przełączników z Mjoy-em. W związku z programowaniem pojawia się pytanie: czy polecacie zakupienie FSUIPC czy do tego "panelu" wystarczy SVMapper?
Pozdrawiam
Igor
Opublikował(a)
15 rok temuKiedyś na pewno będę chciał zbudować taki domowy kokpit (jak będą fundusze). Narazie skupiam się na tej skrzynce. Pytanie do Rafała: czy do tego projektu wystarczy SVM czy jednak polecasz FSUIPC?
Opublikował(a)
15 rok temuIgor, nie wiem, czy mnie źle nie zrozumiałeś.. "domowy kokpit" to oprogramowanie, które pośredniczy pomiędzy symulatorem, a właśnie taką skrzyneczką... !
fakt, trzeba go oprogramować, ale bardzo ładnie współpracuje z MJOY'em.
jak już polutujesz całego, to możesz się pokusić np. o enkodery (po co Ci 112 przycisków) , a za ich pomoca to jest zabawa
(ja mam NAV1 , HDG, SPEEd, ALT ) , z kolei brakuje mi tzw "toggle" do np. świateł..
Opublikował(a)
15 rok temuRzuciłem okiem tylko na nazwę tematu. Zapomniałem, że kiedyś czytałem ten temat i faktycznie to jest oprogramowanie. Sorki za zamieszanie. Co do samej skrzynki, to narazie jest 13 wiosełek do świateł, 1 do podwozia, 1 do transpondera, 2 do autopilota (FD, AT). Dodatkowo 14 przycisków do funkcji autopilota i cztery obrotówki impulsowe do HDG, CRS, ALT i SPD. Pytanko mam o ten przełącznik do XPDR: czy wystarczy przypisać STBY dla pozycji 0, a MODE C dla 1, czy zrobić to jako wajchę trójpozycyjną?