O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Skrzynka pilota:)

Ostatnia aktualizacja 15 rok temu
M
mrozigorAdministrator
Opublikował(a) 15 rok temu
Witam,
montaż Mjoy-a rozpocząłem na feriach. Przez długi okres nie było czasu, jednak ostatnio zabrałem się do roboty. Zrobiłem otwory na panel autopilota (z 747) i belkę z przełącznikami świateł (też wzorowałem na 747). Teraz obudowa czeka na odpowiedni kolor, połączenie poszczególnych części i połączenie przełączników z Mjoy-em. W związku z programowaniem pojawia się pytanie: czy polecacie zakupienie FSUIPC czy do tego "panelu" wystarczy SVMapper?

Pozdrawiam
Igor
A
aszczupalSuper administrator
HEJ !
Nie używałem SVMapper'a , mam pełny FSUIPC !
ale może się zainteresujesz "domowym kokpitem" http://www.vatsim.home.pl/viewtopic.p...mp;t=29959
bo wygląda ciekawie, i do tego SIMOUT , encodery, i powstaje prawdziwy kokpit !
po "Evencie EU" zainteresuje tym Rafala , on tu u nas jest najlepszy w "hardwarze" :)
pozdrawiam
Adam
www.fsairlines.net/signatures/17438.png
M
mrozigorAdministrator
Kiedyś na pewno będę chciał zbudować taki domowy kokpit (jak będą fundusze). Narazie skupiam się na tej skrzynce. Pytanie do Rafała: czy do tego projektu wystarczy SVM czy jednak polecasz FSUIPC?
A
aszczupalSuper administrator
Igor, nie wiem, czy mnie źle nie zrozumiałeś.. "domowy kokpit" to oprogramowanie, które pośredniczy pomiędzy symulatorem, a właśnie taką skrzyneczką... !
fakt, trzeba go oprogramować, ale bardzo ładnie współpracuje z MJOY'em.
jak już polutujesz całego, to możesz się pokusić np. o enkodery (po co Ci 112 przycisków) , a za ich pomoca to jest zabawa
(ja mam NAV1 , HDG, SPEEd, ALT ) , z kolei brakuje mi tzw "toggle" do np. świateł..
pozdrawiam
Adam
www.fsairlines.net/signatures/17438.png
M
mrozigorAdministrator
Rzuciłem okiem tylko na nazwę tematu. Zapomniałem, że kiedyś czytałem ten temat i faktycznie to jest oprogramowanie. Sorki za zamieszanie. Co do samej skrzynki, to narazie jest 13 wiosełek do świateł, 1 do podwozia, 1 do transpondera, 2 do autopilota (FD, AT). Dodatkowo 14 przycisków do funkcji autopilota i cztery obrotówki impulsowe do HDG, CRS, ALT i SPD. Pytanko mam o ten przełącznik do XPDR: czy wystarczy przypisać STBY dla pozycji 0, a MODE C dla 1, czy zrobić to jako wajchę trójpozycyjną?
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.