Opublikował(a)
15 rok temuJak w temacie, jak ktoś się zna, to niech rzuci okiem, ja na sprzęcie to się znałem jakieś 7 lat temu... zatrzymałem się na procku 2,0 z jednym rdzeniem.
Procesor: AMD Phenom II X2 545 3,0 Ghz - 349,00
Płyta główna: GigaByte MA770T-UD3P AM3 - 329,00
Grafika: Asus GTS 250 512/256 - 499,00
Dysk: WD 1000GB SATA 64MB - 349,00
Pamięć: Patriot DD3/1333 2*2 GB - 419,00
Obudowa: - 100,00
Zasilacz: 500W - 169,00
-------------------------------------------------------------------
RAZEM - 2214,00
Co wy na ten zestawik?
Do FS9 wystarczy, do FSX to nawet nie ma co składać... jak się pojawią wymagające dodatki, to i tak komp nie da rady płynnie tego obsłużyć :P
Mój komp znów się zrestartował po wylądowaniu przed BLOC ON. Lot nie zaliczony, poleciałem offline drugi raz, ale wiadomo jak to jest, drugi raz już tak idealnie nie wychodzi, ani lot ani lądowanie :@
...więc mam ciśnienie, jeżeli chcę sobie fajnie polatać.
Edytowany przez
Willy dnia 12-02-2010 19:24,
15 rok temuOpublikował(a)
15 rok temuJa tylko odnośnie tej grafiki. Kupiłem GTS 1GB/256 z twin techa za 400 złotych. Nie chodzi o to że lepszy tylko że moim zdaniem za wysoka cena e sklepie w którym chcesz kupić.
Opublikował(a)
15 rok temuMożliwe, porównywałem ceny z komputronikiem. Nie wyszło wiele taniej, może z 50 zł taniej...
Chciałem też w cenie zmieścić system... ale się nie dało, wyszło ponad budżet :@
Opublikował(a)
15 rok temuJeśli chodzi o Arest.pl to złozyłem u nich już kilka kompów, korzystałem także z prawa reklamacji, nie masz się czego obawiać.
Opublikował(a)
15 rok temuMam pytanko odnośnie grafiki. Co lepsze? 1 super wypaśna karta (jaka?) czy też dwie słabsze (jakie?) spięte w crossfire lub sli? Oczywiście pod kątem FSa. Wyobraźmy sobie hipotetycznie (niestety), że kwota przeznaczona tylko na grafikę to od 1 do 2,5k pln.
Opublikował(a)
15 rok temuJeżeli chodzi o FSa, to kolejność jest taka:
1. procek
2. procek
3. procek
4. karta
:D
Opublikował(a)
15 rok temuJeżeli myślisz o FS'e rodem z MS :) to oczywiście procek, pamięci, dysk.... i dopiero karta..
Ale ostatnio coś za mną chodzi X-PLANE , a tam to już nie jest takie oczywiste... , karta ma również znaczenie.
Opublikował(a)
15 rok temuNo to już mam, przed chwilą odebrałem. Podobno podczas sortowania im upadł i cofnęli go. Wysłali mi nowy a tamten oddali do serwisu w celu sprawdzenia, stad te opóźnienie....
...albo wymienili tylko obudowę i karton, a bebechy te same, tego nikt się już nie dowie.
Wieczorem zabieram się za instalację. :)
Opublikował(a)
12 rok temuJasny gwint.. ciekawa sytuacja...
A kupowałeś "w sklepie" , czy przez Internet. ?
Jaką miałeś gwarancję, bo jak kupowałeś jako osoba fizyczna ( na paragon) to dzień po dacie ukończenie gwaracji mogłeś paragon wyrzucić..
ale nie znam się na przepisach..., zresztą paragon mógł "zniknąć..." :) , jak był na papierze termicznym..
W każdym razie musisz odpowiedzieć...
..Cekawym o co chodzi... pochwal się jak czegoś się dowiesz ?
Opublikował(a)
12 rok temuchodzi pewnie o kase, gościu sprzedawał jakieś kompy za gramanice i może odzyskiwał jakieś Vaty czy inne datki z tej okazji
Pozdrawiam
Rafał
PLC092
--------------
Opublikował(a)
12 rok temuPewnie Noker jesteś blisko prawdy. Kręcił coś z VAT'em albo innymi podatkami.
Kupowałem na Allegro.
Komp był przysłany z UK. Gwarancje mam, i ten śmieszny rachunek z UK. Ni to paragon, ni to faktura... prędzej to wygląda na dyspozycje wydania towaru z magazynu.
Jest na niej kwota w funtach, opłata za transport i na dole przeliczona kwota w naszych PLN'ach.
Ale nie ma nić na temat jakiegokolwiek podatku.
Nie bardzo mi się chce im dawać wyciągu z konta.... bo niby po co? ...jeszcze się czegoś dopatrzą, sam nie wiem czego.
Opublikował(a)
12 rok temuJedno mnie ciekawi, kto ma zaplacic za poswiadczenie zgodnosci z oryginalem :)
Opublikował(a)
12 rok temuJa tam bym podesłał to co trzeba, bo nasze państwo i tak Cię dopadnie :P Poza tym skąd mogłeś wiedzieć o takich praktykach sprzedawcy?