Opublikował(a)
15 rok temuSterowniki kart zainstaluj jeszcze raz. Mimo wszystko, że masz najnowsze.
A może właśnie instalowałeś jakieś nowsze sterowniki do karty? Najnowsze, nie znaczy najlepsze...
Opublikował(a)
15 rok temuWydaje się być to wina DirectX'a. Sam explorer jest nie ruszony więc na pewno karta jest w porządku.
Opublikował(a)
15 rok temuSterowniki przeinstalowałem, bibliotekę DirectX też zainstalowałem nową. Na razie bez efektu.
Opublikował(a)
15 rok temuJaką temperaturę masz na grafice?
Wentylatorek sie kręci?
Opublikował(a)
15 rok temuTemperatury nie jestem w stanie sprawdzić bo karta niema czujnika. Raczej się nie przegrzewa bo jak zrestartuje, FS co trwa minutę, to znowu wszystko przez jakiś czas jest ok. Poza tym przed reinstalacją nie narzekałem na wydajność karty. Chyba trzeba będzie XP stawiać na nowo ;( Obawiam się że odinstalowałem coś czego ruszać nie powinienem.
Opublikował(a)
15 rok temuCo to za karta?
To co na skrinach to nie wina żadnego dodatku.
Moim zdaniem to normalne artefakty
Opublikował(a)
15 rok temuRadeon x1650. Wiem że śmieć ale nie opłaca mi się do 3 letniego pc kupować nowej karty.
Opublikował(a)
15 rok temuZainstaluj EVERESTa i sprawdz temperaturki
Opublikował(a)
15 rok temuSterowniki mówisz instalowałeś, a grę przeinstalowywałeś ? Może to wina jakiegoś brakującego pliku.
Opublikował(a)
15 rok temuSterowniki przeinstalowałem, DirectX jest na nowo wgrany, FS przeinstalowany, karta wyczyszczona, wiatrak się kręci. Efektu brak ;(
Opublikował(a)
15 rok temuNo to chyba nie pozostaje nic innego jak reinstalacja systemu... Ja zaraz będę testował jak mi FS9 będzie na 7 działał.
Opublikował(a)
15 rok temuJa bym wpierw pożyczył kartę inną od brata/Kolegi/Somsiadki i sprawdził, zanim wziął się za system.
Bo skoro była gorąca? to może się przegrzała/ niewiemy ile czasu tak pracowała, tym bardziej że jak piszesz zaraz po uruchomieniu jest OK.
Moja grafa w windowsie ma 45/48'C jak odpalę FSa i tylko pojawi sie obraz 3D ciągnie temp w górę, przy 55 zaczynają skakać trójkaty, im wyższa temp to gorzej.
Opublikował(a)
15 rok temuJutro ją sprawdzę u kolegi. System stoi czysty, sterowniki funkiel nówki i dalej większych zmian niema. Trzeba będzie chyba wydać zaskórniaki na nową kartę.
Opublikował(a)
15 rok temuSkoro to dopiero nowy system, to moim zdaniem lepiej go przeinstalować na nowo :) Z tego co widać na screenie to raczej nie jest wina karty graficznej bo i pasek windowsowy (czyt. Explorer) też by miał nieco inne barwy. Doradzał bym również poszukać na forum Polskiego Vatsimu, o ile mnie pamięć nie myli widziałem temat z podobnym problemem.
Opublikował(a)
15 rok temuSystem postawiłem dzisiaj rano a problem zaczął się kilka dni wcześniej. Zauważyłem że im mniejsze wymagania graficzne tym dłużej się nic nie dzieje tak więc mam już 99% pewności że czeka mnie zakup nowej karty.
Opublikował(a)
15 rok temuTeraz to mi dopiero namieszałeś. A już prawie kupiłem Radeona. Ten system chłodzenia mi nie daje spokoju. Nie wiem który lepszy.
Specyfikacja mojego PC hmm no nie wiem. Mógłbym wywołać jakiś niekontrolowany napad śmiechu.
Na własne ryzyko:
Płyta Cuba MS-7301, zasilacz ( UWAGA MO¯E ZASZKODZIć!!!) moc 250W!!! , procesor Intel Core2 DUO 1,86 i super pamięć 2,5GB ;)