O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

FS9 + FSX ...jak zmusić FS9 do połączenia z VS

Ostatnia aktualizacja 16 rok temu
WillyWillyUżytkownik
Opublikował(a) 16 rok temu
Jak w temacie.
Mam FSX i FS9. Wiem, że ktoś u nas też ma oda na jednym kompie.
Ze względów na scenerie i nasze latadła, online chcem latać na FS9... a FSX to cieszenia oka offline i ewentualnie do VRF na vatsim.
Problem w tym, że SB4 instaluje się tylko na FSX.
Ściągnąłem z PL-VACC FSiNN oraz instrukcje. Ale stanąłem na konfiguracji. Problem w tym, że FSiNN nie widzi serwerów. Wpisałem mu jakiś ręcznie, ale się połączył.
Ktoś pomoże w konfiguracji tego FSiNNa? I fajnie by było, jakby ktoś opisał, jak zmusił do działania oba wersie FS'ów. Bo problem jest z dodatkami. vasFMC nie zawsze widzi odpalonego FSa i AS2004 też FSa9 mi nie widzi.
Dziś próbowałem to poskładać do kupy od 19.00, a więc na dziś się poddaje, bo jak przez ponad 3 godziny nic nie wymyśliłem, to dziś chyba już nic nie wymyśle.

Rozwiązaniem by była możliwość ukrycia jednego Fsa w systemie. Zmiana nazwy katalogu głównego "C:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X" na "C:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator Xback" nie pomogła. Mało twego...! Nawet FSX się ze skrótu na pulpicie odpalił i sobie sam zmienił ścieszke na skrócie... nie dał się oszukać :@
www.fsairlines.net/signatures/29764.png
NokerNokerSuper administrator
Ja mam oba simki postawione na Win7
z tym że system stoi na C
Partycja D 80GB FS9
Patrycja E 100GB FSX
FSInn zainstalowany w kat D:/Tools/
komunikuje sie ładnie z obydwoma simkami, nic sie nie miesza
WillyWillyUżytkownik
Ja mam wszystko postawione na C:
System i oba simki.
Może to być powodem problemów?
FSInn ładnie odpala mi się z FS9, ale z niczym się nie łączy, nawet nie ściąga lity serwerów vatsimu.
vasFMC nie widzi FS9, za to działa z FSX (a wersja 1.10 tylko pod FS2002/2004), a bez FMC nie polatam na vatsimie.
SB po zainstalowaniu nawet nie pojawia się na belce w FS9.
ActiveSky2004 też nie łączy się z FS9.
Tylko FSAirlines ładnie współpracuje.

Są dwie opcje.
1. Odinstalować FSX, po instalować wszystko bez FSX i dopiero go zainstalować (a nóż widelec ruszy, mogę go też na D: zainstalować.
2. Napisać skrypt, który by usuwał wszystkie informacje z rejestru na temat FSX, wtedy by system nie wiedział, że on jest zainstalowany i by musiało wszystko działać z FS9, i kolejny skrypt, który by przywracał wszystkie wpisy w rejestrze.
WillyWillyUżytkownik
Oj pomieszało się, pomieszało....

FSX przestał się wczoraj uruchamiać. Nic nie instalowałem, nie zwiesił się, po prostu za kolejnym razem uruchamiał się wiecznie i się nie uruchomił. :@
Dziś postanowiłem użyć płytki i opcji naprawa... nie pomogło :@
No to go odinstalowałem, bo i tak miałem to zrobić. Zabrałem się za FS9.

I tu kolejna niespodzianka.
FS9 nie istnieje dla systemu, ale mimo to uruchamia się normalnie :ubbio:
SB4 nie widział żadnego simka w systemie. mało tego...!!!
Umieściłem płytkę FS9 w napędzie i co? Dostępne opcje to tylko instaluj. Nie ma napraw, ani uruchom ...bo dla systemu go nie ma, mimo że bez problemu się odpala :kuku:
Zainstalowałem na istniejącej kopi i wszystko wróciło do normy. SB4 zainstalowane vasFMC też się z nim łączy, cacy.

Instaluje FSX.
...i co? To samo... :@ nie uruchamia się wcale.
Poszukałem po necie i mam!!:yahoo:
Pliczek Logbook.BIN został uszkodzony, po usunięciu pliczku, od razu się uruchomił. Poszły wszystkie rekordy nagrody i logi w FSX, ale za to się uruchamia.
Zobaczymy jak to będzie jak zacznę w nim wszystko instalować, tak jak to było przez zawieszką.

Dobry poradnik do problemów z FSX http://81.210.9.116/~apacz/smf/index....ic=12300.0
DbelicaDbelicaSenior
Z FSInnem mam ten sam problem nie pobiera żadnych serwerów..:(
www.fsairlines.net/signatures/8401.png
WillyWillyUżytkownik
Dlatego wróciłem do SB4, jeden problem mniej.
DbelicaDbelicaSenior
No ja tak samo dalej na SB , ale FSInn lepszy , widać chociaż normalne tekstury samolotów a nie VIP bądź trójkąt :P
WillyWillyUżytkownik
Zauważ, że ten problem występuje tylko na ziemi. Jak już lecisz, to i tak widzisz tylko cllasin drugiego samolotu, a jego samego na radarku :D
DbelicaDbelicaSenior
no tak , ale wiesz jak jakiś zlocik czy wspólny przelot to fajnie to wygląda jak stoi np 4 PLC :) £adne screeny wychodzą.
pozdrawiam
J
JarekWeteran
Mi tez nie wyszukuje serwerow dlatego ze strony vatsim.net trzeba wziac adresy i wpisac recznie. Wtedy zacznie dzialac.
Rozumeim ze Copilot zainstalowales??? :)
WillyWillyUżytkownik
Napisałem do Bogusia na NK. Ok kiedyś dorobił do SB3 teksturki z naszymi maszynami w malowaniu, może to jeszcze ma. Świetnie to wyglądało.
Wysłał do autora SB, który obiecał uwzględnić je w kolejnej wersji... no i na obiecankach się skoczyło... :(
J
JarekWeteran
Wpisz ten adres serwera do FSinn i bedziesz mial po problemie, bedziesz widzial to co chcesz widziec.

O ile pamietam najpierw instalujemy Copilot a potem FSinn:ubbio:
Napewno jest to w manualu.

PS
Na you tube byl kiedys filmik jak instalowac FSInn
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.