O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Drogie paliwo u Arabów

Ostatnia aktualizacja 17 rok temu
J
JarekWeteran
Opublikował(a) 17 rok temu
Zobacz moje wyniki na trasie do np Kai Tak :)

Np 747-200F. Teoretycznie calkiem mily zasieg ale...
Okazalo sie ze najlepsze kase robi sie nim na trasach do max 1200nm.
Praktycznie wiekszosc dalekich tras utrzymywalismy z Rafalem nie dla kasy (byle tylko cokolwiek na plus bylo) lecz dla utrzymania polaczenia z HUBami.

Jesli masz checi to mozesz od czasu do czasu wspomoc nas w utrzymywaniu dostaw do HUB'ow.

Poza tym :
Hi!

No, saw that and thougt that might be good to have a partner who reaches to the rest of the world.

We have international loadings in Miami and in San Juan. This might be great destinations for you, so you gets a connection with our more local services in the caribbean. If you haven't checked out our website yet, there is a route network available there.

Just send a request if you want any codeshare of likely!
We're looking forward to this co-operation, even if it's a small one.

To korespondencja od naszych nowych "partnership"VA z Karaibow.
Jest wiec nowy temat. Mozna by polaczyc ktorys z naszych HUBow z ich baza. Moze z PL via Miami, moze z Afryki a moze z Rio.
Jesli ktos ma ochote ...... temat otwarty :):)

PS
Krzysztof, wazne ze wyszedles na PLUS !!! :):)
Edytowany przez Jarek dnia 11-06-2009 23:37, 17 rok temu
A
aszczupalSuper administrator
EEE przesadzasz .. nie jesteś w plecy ?, to nie ma problemu, przecież prócz dóbr doczesnych (kasa) liczy się się jeszcze satysfakcja z pracy.. a tego to już żadną kwotą wyrazić się nie da..:yahoo:
pozdrawiam
Adam
www.fsairlines.net/signatures/17438.png
K
KrzysztofJunior

Cytat

Jarek napisał/a:
Krzysztof, tak jak mowi Rafal, te guziki sa aktywne tylko gdy lejac paliwo przekroczysz max mase startowa (na dole pojawi sie ilosc kg na czerwono)
Poczytaj tez druga czesc manualka do FSA .Moze rozwiaze pare problemow :) ,w koncu Tunezja nie jest bardzo daleko :)

Jarku zobacz wyniki ekonomiczne tam i spowrotem do monastyru. masakra. :|
Co wzleciało musi opaść.
J
JarekWeteran
Krzysztof, tak jak mowi Rafal, te guziki sa aktywne tylko gdy lejac paliwo przekroczysz max mase startowa (na dole pojawi sie ilosc kg na czerwono)
Poczytaj tez druga czesc manualka do FSA .Moze rozwiaze pare problemow :) ,w koncu Tunezja nie jest bardzo daleko :)
Edytowany przez Jarek dnia 10-06-2009 23:47, 17 rok temu
K
KrystekUżytkownik

Cytat

Noker napisał/a:
ci w osobówkach :kuku: moga dodatkowo wykopać kilku paxów

As real...?
http://www.obecnoscboga.1k.pl/
Edytowany przez Krystek dnia 10-06-2009 21:21, 17 rok temu
NokerNokerSuper administrator

Cytat

Krzysztof napisał/a:
Hm. drogie paliwo jest w Tunezji. Tankowałem tylko tyle aby wrócić a i tak zysk niewielki. Chyba odejdę od systemu single fuel load bo nie ma jak doładować towaru aby paliwo się zwróciło. po odpaleniu FSAirlines i dolaniu nafty wszystkie późniejsze okienka Change sa szare i nieaktywne.

Fakt.
Takie zyski to można generować lajtowo w DHC7 po Polsce i krajach ościennych. Towaru natomiast nie doładujesz, towar narzuca nam system FSAirlines /że z błędem ładuje to inna sprawa/ a tankowanie simple/advanced to tylko pokaże ci poszczególne zbiorniki, ewentulanie wyważenie samolotu w trybie advanced sobie poprawisz.

Guziki Change to tak jak Krystek pisze, przykładowo zatankowałeś dużo paliwa waga MTOW przekroczona - wtedy kliknięciem w guzik CHANGE przy odpowiedniej pozycji ucina wartość aby MTOW była jak powinna być.

my mamy tylko dwie możliwości: paliwo albo cargo, ci w osobówkach :kuku: moga dodatkowo wykopać kilku paxów
K
KrystekUżytkownik
Też kiedyś na początku jak zaczynałem latać B752F mialem identyczny problem... Rozwiązanie jest dziecinnie proste, wystarczy rozłożyć trasę na np. 2 odcinki, wtedy tankujemy mniej paliwa i płacimy mniej a cargo mamy pełno...

A z mojej obserwacji i logiki wynika, że przyciski "change" są nieaktywne, nawet jeśli mamy mniej wagi niż MTOW, ponieważ mamy max cargo na pokładzie i nie ma gdzie tego upchać;)
Przyciski te uaktywniają się, gdy mamy zatankowane dużo paliwa i trzeba zmniejszyc ilość cargo, wtedy po kliknięciu w "change" ilość kg zostanie idealnie dopasowana do MTOW:)

To z mojej obserwacji, mogę się mylić, ale myślę, że dobrze myślę:)
http://www.obecnoscboga.1k.pl/
Edytowany przez Krystek dnia 10-06-2009 19:07, 17 rok temu
K
KrzysztofJunior
Hm. drogie paliwo jest w Tunezji. Tankowałem tylko tyle aby wrócić a i tak zysk niewielki. Chyba odejdę od systemu single fuel load bo nie ma jak doładować towaru aby paliwo się zwróciło. po odpaleniu FSAirlines i dolaniu nafty wszystkie późniejsze okienka Change sa szare i nieaktywne.
Co wzleciało musi opaść.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.