O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Szybownictwo

Ostatnia aktualizacja 17 rok temu
K
KrystekUżytkownik
Opublikował(a) 17 rok temu
napisane jest "koło 1600Z" Nie znaczy to że musi być o 16, może być o 18, bądź później, 16 byla na przykład;)
NokerNokerSuper administrator
Krystek! zejdź na ziemię! 1600Z?? tożto przed wieczorynką!
K
KrystekUżytkownik
nikt nie zainteresowany?
K
KrystekUżytkownik
To kiedy się spotykamy?
Może jutro? albo dziś koło 1600Z?
Edytowany przez Krystek dnia 04-05-2009 12:20, 17 rok temu
J
JarekWeteran
Nooo, da sie na tej termice latac :):):):)
Jak co to ja jestem gotowy:):):)
J
JarekWeteran
:):):)
Na Bocianie szkolilem sie i robielem pierwszy samodzielny ale najlepiej wspominam Pirata:). W porownaniu z Bocianem to byl mysliwiec, choc juz nie mlody:):)

Zaraz bede szukal sprzetu i "ruchow konwekcyjnych" :):)
K
KrystekUżytkownik
Jarku- nie myślałeś nigdy, żeby przypomnieć sobie młodość i zasiąść za sterami Bociana i szybować bez obawy o paliwo i trasę lotu?:P

Ja dziś spróbowałem i to jest piękne uczucie tak latać bez silnika powoli, kilka stóp nad ziemią, a za chwilę zacząć się kręcić nad szczytem góry i osiągnąć kilka tys. stóp ;)

Może z okazji majówki spotkalibysmy sie na ¯arze- najatrakcyjniejszym Polskim lotnisku szybowcowym:)

Na stronce pl-vacc jest sceneria i okolice GSS ¯ar, są też termiki, dla tych co nie mają ActiveSky V.
Szybowiec Bocian, tudzież inne szybowce można pobrać z niemieckiej stronki: http://www.fsglider.de
Na pl-vacc procedury dotyczące ruchu szybowców na vatsim są opisane, więc nie powinno być problemów.
Do holowania można użyć również polską Wilgę z avsimu.
Mamy TS, więc z dogadaniem się kto gdzie jest i kiedy ląduje nie powinno być problemów;)

Pozostaje tylko określić termin i czas, który na spotkanie będzie wszystkim pasował:P
Edytowany przez Krystek dnia 02-05-2009 20:36, 17 rok temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.