Opublikował(a)
14 rok temuPanowie,jak na razie znow jest bur....l z planami. Mammy kupe podwojnych numeracji, ktos zaczal edytowac plany i przerabiac na TRy bez zmiany numeru czyli jako PLCxxx. Dwa razy zdazylo mi sie ze wybieram plan PLCxxx i lece TRa.
Jak ukoncze przeprowadzke to siade troche i uporzadkuje baze planow lotow,na poczaek numeracja.
Nie zmienia to faktu ze mozna pogadac o czasach,bo fakt, jak dotychczas olewalismy temat.
Opublikował(a)
14 rok temuNo jasne że można coś takiego zrobić ,ale pamiętajmy że i tak nigdy nie uda się dogodzić , czasami pasuje Nam polecieć z samego rana , czasem popołudniu a nie raz późno w nocy , także tak czy siak ciężko będzie o punktualność ale będzie można nie kiedy trafić na lot On time.
Opublikował(a)
14 rok temuEwentualnie można pomyśleć nad jakimś "standardowym" planem lotu z ustalonymi godzinami (w miarę normalnymi) i różnymi klasami samolotów.
Opublikował(a)
14 rok temuNo wiadomo ,ale czy teraz to mam sens przed każdym lotem edycja lotu i tak w kółko ,bo przecież nie które trasy możemy wykonać Dashem albo 737.
Opublikował(a)
14 rok temuOczywistą oczywistością jest że przed lotem trzeba by sprawdzić (ustawić) godziny...
przecież to się zmienia chociażby że względu na typ samolotu...
Opublikował(a)
14 rok temuTak dobrze by było trzymać się czasów ale zauważ też że większość lotów ma wpisana tak zwaną defaultową godzinę czyli 09:30 - 10:20 A więc lot chociażby z Wawki do Londynu nie ma szans na to aby dostać się tam w 50min. Jeśli chcielibyśmy latać dokładnie z rozkładem to pierw trzeba edytować wszystkie trasy i wpisać poprawne godziny. Pozdrawiam
Opublikował(a)
14 rok temuPanowie .
W FSA jest coś takiego jak godzina startu i lądowania, zauważyłem że większośc z nas te godziny ma w .... poważaniu.
Faktem jest że to nie wpływa na (na razie) na ocenę lotu i bilans.. ale generalnie w sytuacjach REAL sloty czasowe są jak nie ważne, to bardzo wazne..
Mój apel: starajmy się przynajmniej startować w zgodzie z rozkładem.... no chyba że ustalimy gremialnie że to olewamy...
..wtedy poproszę Rafała o usunięcie z panelu "Raportu pubnktualności.."