O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

[21-03-2009 17-23 UTC] International FlyInn CHOPIN VII

Ostatnia aktualizacja 17 rok temu
J
JarekWeteran
Opublikował(a) 17 rok temu
A na EPWA chlopacy ATC na ziemi sie pogubili. Przekazywali mnie sobie GND i DEL i nie mogli dojsc do porozumienia kto ma mi dac zgode na startup:):)
Na szczescie dogadali sie. W Sztokholmie ATC byl maly traffic ale to juz bylo o wiele spokojniej:)
Edytowany przez Jarek dnia 22-03-2009 23:49, 17 rok temu
NokerNokerSuper administrator
No ja też zapamiętam na długo tego Szopena - starsza córcia rozbiła nos :|, całe popołudnie spędziliśmy na nerwowym uganianiu się za przysługującą nam z urzędu Służbą Zdrowia. Całe szczęście że złamania nie stwierdzili.
Późnym wieczorem starczyło czasu na relaksacyjny lot z Gdańska do Warszawy, po drodze minęliśmy się z Jarkiem. Logując się na EPGD - początkowo strach mnie obleciał, TWR nadawał po Angielsku z prędkością tetetki - mimo że nie było tłoczno na frq.; ale jak już poprosiłem o zgodę na lot /też starałem się dorównać z prędkością wymowy ;) hamulce puściły/

Od tego ataku DoS na serwery vatsimu też odczuwam pogorszenie połączeń z siecią.

Pozdrawiam
PLC092
J
JarekWeteran
Bo daleko jest??? :)
A
aszczupalSuper administrator
Szlag !
to jest najbardziej delikatne z możliwych określeń.. niestety dzisiejszy wieczór mam zajęty, więc pomyślałem sobie że dam rade przed 21:00 przeskoczyczyc do EPWA , a może i jeszcze tak szybciutko, do EPLL .
Niestety własnie przed momentem (19:35) udało mi się uzyskać pełne połączenie z siecią. (tzn czasami nie było głosu, czasami nie widziałem kontroli itp.) musze dać sobie spokój, a zapowiada się baardzo ciekawie... :( , aha zaczynałem o 18:10 ! :(
Jakby to ktoś czytał, przed wylotem, najlepiej chodzi serwer OCEANIA (nie pytajcie dlaczego..)

pozdrawiam i dużoo tłoku tam w górze..
Adam
Opublikował(a) 18 rok temu
No Problemos Jarkos B). Właśnie publikuję w Brazylii i na VATCAF.
J
JarekWeteran
O może być ciekawie, jak ruch będzie jak w Rovaniemi to przepięknie!!!!

Rafał, możesz to wstawić brazylijczykom? Może przyleci który?
Edytowany przez Noker dnia 13-03-2009 12:14, 18 rok temu
Na oficjalnym forum PL-VACC możemy przeczytać:

img16.imageshack.us/img16/9863/chopin7550x120.png

Mamy niewątpliwą przyjemność zaprosić Was wszystkich na kolejną edycję kultowego swego czasu w Europie zlotu. Marka Chopin wszystkim kojarzyła się z ogromnym ruchem, który wykraczał nie tylko poza możliwosci serwerów, ale także poza maksymalną pojemność warszawskiego TMA Starsi stażem na pewno pamietają te wszystkie emocje towarzyszace każdej kolejnej edycji Chopin`a. Dla wielu kontrolerów w tamtym okresie uczestniczenie w tym zlocie było ogromnym wyrożnieniem i docenieniem zasług. Dla nas, szkolacych się na vATCo wizja kontrolowania w czasie tego zlotu była osobliwym marzeniem i celem. Postanowiliśmy przywrócić tę markę i mamy nadzieję, że serwery wytrzymają, a TMA będzie po raz kolejny mocno nadwyrężone! To oczywiście zależy w głównej mierze od Was, dlatego liczymy, że pojawicie się 21/03 i sprawicie, że nasi Kontrolerzy będą musieli wspinać się na wyżyny swoich możliwości, żeby sprostać wyzwaniu jednocześnie bezpiecznie i bez opóźnień poprowadzić Was Drodzy Piloci.
Pamiętajcie, żeby dobrze się przygotować do tego zlotu (mapy, sceneria, NOTAMy) i zapewnijcie sobie odpowiednie zapasy paliwa na wypadek holdingow lub opóźnień przy kołowaniu/odlocie. Jeśli nie czujecie się na siłach swobodnie poruszać w trakcie intensywnego lotu, to wybierzcie inne polskie lotniska, na których także będzie zapewniona kontrola.

Specjalna podstrona zlotu ze wszystkimi potrzebnymi informacjami/plikami KLIK

Film promujący zlot:

Do zobaczenia i usłyszenia 21 marca!
Edytowany przez Noker dnia 10-03-2009 21:03, 18 rok temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.