O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Przedstaw się.

Ostatnia aktualizacja 14 rok temu
C
cierek92Nowicjusz
Opublikował(a) 17 rok temu
aszczupal: Mam dokładnie 17lat i 4miesiące. Zaczyynam douczanie. (przeczytałem swojego czasu sporo materiałow na aviation.home.pl)
A i jeszcze: Latam na fsx. + acceleration

Noker: cierek- tego możesz usunąć.
Wiem ze odpaliłem maniane. Przepraszam najmocniej.
Edytowany przez cierek92 dnia 04-01-2010 22:16, 17 rok temu
J
JarekWeteran
Hmm, nie powiem ze nie ma problemu ale moze ktos wpadnie jak go rozwiazac.
Wszyscy w tej VA latamy na Vatsim,a FSA jest tylko dodatkiem,zreszta co tu duzo gadac ,Poland Cargo jest o wiele starsze od FSA.
Dlatego by byc naszym pilotem trzeba latac na Vatsim,a FSA to poyniej , jako uatrakczjnienie.
Ty chcesz zrobic to na odwrot.
Niech wypowie sie reszta pilotow, moim zdaniem nalezy zaczac od Vatsim.
NokerNokerSuper administrator
Bezapelacyjnie

Cytat

Rules and regulations of Poland Cargo Virtual Airlines

Introduction

§ 1. Poland Cargo VA, is a Polish virtual Airline that runs on the VATSIM network.

§ 2. Poland Cargo VA main role is as an orginisation of Cargo transportatnion in Poland as well as around the world.

§ 3. The main aim of Poland Caro VA is to make sure all the members and users of the VATSIM network have great fun.

§ 4. The document below defines the status of Poland Cargo VA.
Edytowany przez Noker dnia 10-01-2010 23:59, 17 rok temu
J
JarekWeteran
Wlasnie,nic dodac nic ujac. Napisz ile wiesz o vatsim,na ile znasz zasady wykonywania lotow .

Czy jest ktos chetny by zostac instruktorem dla kolegi??
M
mrozigorAdministrator
Do mnie jeżeli będziesz chciał Kolego to pisz. O ile będzie możliwe to odpowiem. Jeżeli chodzi o praktykę to zostają tylko weekendy.
C
cierek92Nowicjusz
O sory ze nie odpowiedziałem.
I dopiero teraz sie odzywał.
Napisał do mnie "aszczupal" powiedział co mam wykonac.
I juz obiecuje ze wiecej lotów bez VATSIM nie wykonam. - potraktowałem was jak linie opierającą się głownie na fsa. Ale juz wiem wszystko.

Jarek:
Co do wiedzy o VATSIM, narazie nie latałem ale staram sie douczam sie i robie wszystko co moge.
Myslałem nawet zeby w czwartek poleciec czyms małym na trasie EPLL - EPKK (na epkk ma byc TWR wiec i troche z kontrolą sie zapoznam) lecz czy wiedza powala to nie jestem pewien.

mrozigor:
No do mnie napisał Adaś i mielismy pogadac troche ale facet słabo z czasem stoi.:)
Wiec jesli sie nie obrazi to skorzystam chętnie i z Twojej pomocy :)
Edytowany przez cierek92 dnia 12-01-2010 20:00, 17 rok temu
M
mrozigorAdministrator
Jasne. Jak coś to pisz via pm, gg(10504722) lub skype (igor.mroz9).
J
JarekWeteran
Jesli nie jestes pewny umiejetnosci to nie lec. Nie stosujemy egzaminow w naszej VA, jednak mamy wymaganie by piloci nie przynosili nam wstydu. Zakladamy ze ktos kto do nas dolaczyl jest odpowiedzialny.
Wracajac do niepewnosci opisz lub opowiedz Igorowi jak bys wykonal lot (trasa procedury itd) a on oceni i poprawi jesli bedzie konicznosc. Do lotu podchodz dopiero gdy bedziesz dokladnie wiedzial a nie byl niepewny.
Jest jeszcze kwestia maszyny. Czy znasz maszynki na ktorych latamy??
Jesli nie za bardzo to tez nie problem. Mozesz wsiasc w "prywatna Cessne"i poleciec jako SP-XXX. To zaden wstyd, zreszta umiejetnosc przyznania sie ze czegos sie nie wie to nie wada a zaleta,i to duza.
C
cierek92Nowicjusz
No Dostałem ATR72-500 niedawno. OD F1. I jest to maszyna na ktorej bede starał się latac w tej lini. :)
Zanim bede latał pod waszą banderą, polatam beach craftem king air. Wiec albo sie przystosuje albo dostane bana :)
Jestem juz doinformowany, a Igor i Adam obiecali douczanie.
A nawet jestem po pierwszej lekcji z Igorem i czuje sie coraz bardziej przygotowany :)
Wiec ja sie douczam dalej i do zobaczenia na Vatsim :)
Edytowany przez cierek92 dnia 12-01-2010 23:28, 17 rok temu
DbelicaDbelicaSenior
Opublikował(a) 16 rok temu
Witam wszystkich serdecznie , nazywam się Damian Belica i mam lat 18(skończę w Październiku :P) ,aktualnie mieszkam w Londynie (niestety los tak chciał) i nadal się uczę. Nie które z osób pewnie mnie jeszcze pamiętają bo już kiedyś bylem pilotem PLC.Odszedłem ponieważ marzyły mi się loty pasażerskie i oczywiście Nasza wspaniała Polska (wirtualna) Linia lotnicza LOT.Ale już po dłuższym lataniu z Paxami mam dosyć narzekania pasażerów a szczególnie płaczu dzieci ;) Bylem pilotem już w wielu Polskich i zagranicznych liniach , lecz nigdzie nie moglem sobie znaleźć Swojego miejsca , fakt najdłużej i najlepiej wspominam współprace z linia PrimaCharter no ale niestety po pewnym czasie człowiek nie wytrzymał (nerwowo) No i jak to się mówi Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej (Dom.czyt PolandCargo) bo to PLC była moja pierwsza linia na VATSIM i najbardziej utkwiła mi jednak w pamięci. Dzięki pomocy otrzymanej od pilotów PLC mogłem bez problemu i bezpiecznie fruwać po Polskim i zagranicznym niebie. Mam nadzieje ze zostanę przyjęty w szeregi Poland Cargo.
Pozdrawiam Damian Belica

PS.Jeśli zostałbym przyjęty , to czy można prosić o ''stary''nowy callsing PLC064? Z góry Dziękuje!!
Edytowany przez Dbelica dnia 20-04-2010 19:43, 16 rok temu
WillyWillyUżytkownik
Witamy, witamy...
Ja co prawda nie z działu rekrutacji, ale trzymam kciuki :)
Pamiętaj, że w PLC to robota dla twardzieli, nam nic nie jest straszne... nawet jak chmurę pyłu z ziejącej góry trzeba ominąć, to polecimy... trochę na około, ale damy rade i polecimy :yahoo:
www.fsairlines.net/signatures/29764.png
J
JarekWeteran
Damian????
DbelicaDbelicaSenior

Cytat

Jarek napisał/a:
Damian????

We własnej osobie :)
NokerNokerSuper administrator
Za co cie wylali z tych PAXowych Linii?
Nie puszczałeś muzyczki? za duże Bank Angle? Personel haftował (chusteczki) po każdym lądowaniu? he he he
Welcome Aboard
w samą porę zdążyłeś, 30go ruszamy z Eventem, zapoznaj się ze szczegółami, może los się uśmiechnie do Syna Marnotrawnego.

PLC092
DbelicaDbelicaSenior
hehe nie nie nikt mnie nie wyrzucał dobrowolne odejście :P Noo czytałem już o tym eventcie i na pewno będę brał w nim udział :)
D
danielUżytkownik
Około pół godziny zastanawiałem się gdzie ja Cię widziałem aż tu nagle ... http://vratislavia.dbv.pl/news.php
DbelicaDbelicaSenior
No i co w tym strasznego?? :) Ale zobacz na Vataware czy kiedy kolwiek wykonalem tam jaki kolwiek lot?? Jest to linia mojego znajomego , mialem mu pomagac ale wszystko ucichlo. Pozdrawiam
D
danielUżytkownik
Nic strasznego. Nie czepiam się. To nie jest forum azteca :P Tego samego dnia kiedy napisałeś u nas na forum widziałem twoje nazwisko w innej linii i nie mogłem sobie przypomnieć co to za linia była. Poza tym nikt Ci nie zabroni latać w innych liniach będąc jednocześnie członkiem PLC :)
DbelicaDbelicaSenior
Nooo :) bo na poczatku to ''Az tu nagle'' zabrzmialo jak wlasnie z AZTECA czy z PL-VACC ;) Pozdrawiam
PS.Ostatnio latalem tylko prywatnie jako RyanAir badz SP-DAM
S
SlawekUżytkownik
Witam szanowne grono!
Jak w nicku - mam na imię Sławek i po wielu rozmowach z danielem postanowiłem się rozglądnąć po waszej firmie. Trochę już tam wiem od daniela właśnie, a resztę doczytam.
Poszukuje dla siebie lini dużej, z możliwościami rozwoju i bez ograniczeń (wymagane loty obowiązkowe itd.) Szukam lini Polskiej! Najważniejszym jednak to to że szukam lini z ludźmi odpowiedzialnymi, z ludźmi z doświadczeniem i tym lotniczym i z tym życiowym. Wierze, że to wszystko znajdę tu w PLC.

Jestem pilotem VA już od lat kilku (tak, tak, krócej niż ty daniel ;)). Najwięcej godzin wylatanych mam na ATR72, B763, A321, B744 i oczywiście C172/182 oraz wielu innych samolotach.

Do zobaczenia na TCAS.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.