O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Przedstaw się.

Ostatnia aktualizacja 14 rok temu
J
JarekWeteran
Opublikował(a) 17 rok temu
Test jest powyzej, skup sie na tym adresie :http://aviation.home.pl/

Nie chodzi o test tylko a zasob wiedzy. Pytania mozna zadac dowolne, to bez znaczenia.

Popraw najpierw ten ktory przed chwila robiles bo troche tam bledow.
D
dawid98Junior
Poprawiłem co nieco ale to czego nie wiem oznaczone " - " to nie znalazłem na aviation.home.pl .?
D
danielUżytkownik
"Szukajcie a znajdziecie" tak przy niedzieli. Odpowiedzi na twoje pytanie można odnaleźć na aviation.home.pl a jeżeli to nie pomoże to zawsze możesz posłużyć się słownikiem języka angielskiego :)
A
aszczupalSuper administrator
No dobra.. miałem się nie odzywać...
Kolego Dawid98 , jeżeli naprawdę chcesz się nauczyć latać... LATAć , a nie grać w FS'a , to moge Ci zaproponować wspólne zajęcia. mój teoretyczny czas to wtorek-czwartek wieczór (musisiałbyś się okreslić co do godzin...), bo wcześniej pracuję, Oczywiście zanim sie "poderwiemy" będzie troszkę . no może więcej niż troszkę teori z publicznie dostępnych materiałów. Jak naprawdę chcesz to poświęcisz te kilka miesięcy ciężkiej pracy i samodzielnie polecisz. Podejrzewam że wiesz ile czasu zajmuje realne szkolenie pilota szybocowego, czy tez samolotowego PPL(A) , rok, a może dłużej. To w co my się "bawimy" to latanie "Nabliższe realnemu jak tylko się DA !" więc jak chcesz i potrafisz , to zapraszamy. a jak chciałbyś sobie tak tylko polatać dla przyjemnści, to jest tryb MULTI , "game-zone" itp. itd, tam nie ma reguł, procedur, można sobie postrzelać do innych, wlecieć w kogoś itp..
Zauważyłeś pewnie że u nas nie ma egzaminów itp. Nie ma, bo zakładamy że ktoś kto chce no nas dołączyć jest poważnym człowiekiem,i jak wzleci z call-sig PLC to nie przyniesie wstydu firmie i wiek ma tutaj naprawdę najmniejsze znaczenie (.niestety statystyki temu przeczą :| ) . Przyznam że czytając Twoje posty mam sporo wątpliwości, ale niech tam.

Jak to widzę: mamy własny serwer FSD (emuluje prawdziwy serwer VATSIM) i TeamSpeak'a , dostajesz zadania, na nastepne spotkanie już możemy o tym porozmawiać, pytasz, a ja odpowiadam. Nie jestem jeszcze doświadczonym poilotem mam wylatane on-line cos ponad 300h (off-line pewnie ze 3 razy tyle), więc pewnie też mogę czegoś nie wiedzieć.
na początek:
Lekcje video Stana http://www.lisonek.com/lekcje.html
Strona Aviation http://www.aviation.home.pl/ , to już znasz, ale troszkę się pozmieniało.
i może jeszcze http://xlineva.org/index.php?site=school
Ten post jest przeznaczony dla Wszystkich potencjalnych chętnych (oczywiście w miarę wolnego czasu , któego i tak nie mam:( )
pozdrawiam
Adam
www.fsairlines.net/signatures/17438.png
D
dawid98Junior
No, wiesz ja już należę do takiej szkółki online, ale ty wiesz to co trzeba tutaj więc jestem prawie codziennie od okolo 19 do 21 masz wtedy czas?
Edytowany przez dawid98 dnia 26-10-2009 16:01, 17 rok temu
K
KrystekUżytkownik
Pisaliśmy przedwczoraj z kolegą i już wie, że jak coś to ja na pogadanie mam zawsze czas, więc Ja również służę pomocą dydaktyczną:)
Może warto pomyśleć o czymś jak zgrupowanie, żeby móc w kilka osób pogadać, czy podszkolić kolegę, co kilka głów to nie jedna;)
http://www.obecnoscboga.1k.pl/
Edytowany przez Krystek dnia 26-10-2009 17:34, 17 rok temu
J
JarekWeteran
Krystek, wiem ze masz szczere checi bo dobry z Ciebie chlop:trunk:
Pamietaj jednak ze podstawa to checi osoby chcacej sie uczyc.
Szkoda by ktos wkladal swoj czas, zaangazowanie a pozniej dowiedzial sie ze dzieki,zmienilem zdanie.
Zauwaz ze wszyscy ktorzy dolaczali do nas wykazywali pewien stopien zdecydowania i zaangazowania.
Poza tym my stawiamy na szczerosc a w przypadku tego kolegi... sam poczytaj.

Ile trzeba bylo upominac by cos o sobie napisal,mowi ze zna B737 a tymczasem niewiele o nim wie,lata na "jakims serwerze" ale nie wiadomo na jakim.
Dla mnie to tendencja do "sciemy" a nie szczerosc.
Ale nic, moze to tylko takie wrazenie na poczatku.Moze to sie zmieni.
Niech Adam sprobuje go poszkolic, da jakies zadanie domowe i zobaczymy jak sie wywiaze.
Jesli pojdzie oki to w takiego czlowieka warto inwestowac swoj czas, jesli natomiast bedzie wymagal podania wszystkiego na tacy, to sam wiesz dobrze,nie jest to material na pilota.

K
KrystekUżytkownik
Dzięki:)

Każdy to przerabiał i nikomu nikt nie podał niczego na tacy, bo wszystko jest i jak się chce polatać, jak ciągnie do tego, to się wykaże chęć i poszuka, pouczy i czego nie zrozumie to podpyta...
80% własne zaangażowanie w naukę, 15% pomoc "z zewnątrz" i 5% doświadczenie...
D
dawid98Junior
No chęci mam, bardzo chętnie przystąpię do nauki.
Edytowany przez dawid98 dnia 28-10-2009 16:32, 17 rok temu
K
KrystekUżytkownik
Do dzieła:kuku:
A
Przepraszam, ale w ubiegłym tygpodniu nie miałem czasu nawet polatać :(
Kolego dawid98 odezwij sie do mnie na PW , dam Ci kontakt i kilka informacji co i jak !
od wtorku do czwartku jak najbardziej, z tym że po 20:00 (na poczatek godzinka wystarczy).
na poczatek troszkę teori i już. w każdym razie spokojnie !
pozdrawiam
Adam
J
JarekWeteran
Doceniam szczerosc,choc dziwnie jakos sie czyta Twoj tekst.
Nie jestesmy typowa VA,jestesmy raczej grupa znajomych.
Tak wiec,skoro nie wiesz "czy zagrzejesz tu miejsce czy nie" polataj troche na naszym klasyku DHC7. Poczytaj nasze forum ( by troche poznac VA), a potem zobaczymy.

Wybacz mi szczerosc (tez nie lubie wody lac), ale tarcic czas dla pilota ktory moze za 5 minut opusi VA nie ma sensu.

Pozdrowionka.
D
danielUżytkownik
Te samoloty o których mówisz biorą udział w World Flight i na ich szybki powrót do Polski nie ma co liczyć. Być może Rafał przetransferuje dla ciebie SP-PLF który stoi w FZAI. Dodałem dwa loty testowe z Wrocławia gdybyś chciał poćwiczyć jeszcze trochę ATR.
NokerNokerSuper administrator
Currently in transfer
Returns Dec 25, 10:50
Registration SP-PLF

po świetach, przed NR może bedziesz chciał poćwiczyć
a w Afryce się kurzył od dłuższego czasu
A
Witaj Kacper !
DASH już na EPWA !
Nie żebym się czepiał, ale popracuj deczko nad dwoma elementami:
1. paliwo , akurat do ATR'ka są dobra plannery paliwa, bo masz spore zapasy po wylądowaniu !
Oczywiście lepiej tak, niż miało by Ci braknąć :), oczywiście są jeszcze np. inne względy (np. gdzieś paliwo jest sporo tańsze , niż gdzie indziej, i bardziej się opłaca kupić więcej..), generalnie pamiętaj o zapasie na holding, i dolot do zapasowego..
http://www.polandcargo.pl/forum/viewt...read_id=19 masz informacje o kalkulacjach FSA
2. Touchdown ! , nie wiem jakiego modelu uzywasz, ale trzeba nad tym popracować... dla ATR powyżej 200fpm daje sporo popalić podwoziu !
klient FSA niestety zbyut dokładnie tego nie liczy, ale jeden "trick" , musisz przez samym przyziemieniem "zawisnąć" na momencik to wyniki będą lepsze !
potrenuj jeszcze DASH'a !
Pisze wniosek do Rafała o pełne uprawnienia na ten tym samolotu
pozdrawiam
Adam
C
cierek92Nowicjusz
Witam.
Nazywam Sie Krzysiek Cierkowski.
Jestem nowy w liniach na fs airlines. Ale latam juz przeszło 2 lata z przerwami. Poprzedni uzytkownik na fs airlines zaginał. (posiadanie zbyt dyzej ilosci maili przy słabej pamieci do tego prowadzi-glupota)
Obecnie chciał bym polatac na fsA pokazac ze nie jestem leszczem. A potem przejsc na Vatsim. - bardzo bym tego chciał duzo czytałem zeby w koncu do tego dojsc. Ale ogolna trema nigdy nie pozwoliła bym sie zalogował.
Uwielbiam samoloty smigłowe i turbosmigłowe. (Najbardziej przepadam za C-130) I na tym mam zamiar latac. (oczywsiscie nie porwe się odrazu na C-130)
Pozdrawiam wszystkich :)
ps gdyby ktos miał ochote i czas podszkolic mnie do startu w VATSIM to chetnie baardzo.
Edytowany przez cierek92 dnia 04-01-2010 15:20, 17 rok temu
M
mrozigorAdministrator
Dobrze, że masz chęci, chociaż co ma znaczyć: "chcę udowodnić, że nie jestem leszczem"? Komu chcesz udowodnić i po co? Czy to, że nie umiem obsłużyć parowozu dowodzi, że jestem leszczem:)? I na koniec prośba - pisz troszkę wolniej i staranniej.
C
cierek92Nowicjusz
No i tu masz bład. Bo jesli pojdziesz do parowozowni i powiesz ze chcesz jezdzic, a jezdzic nie bedziesz potrafił, to wtedy bedziesz własnie leszczem.
A chce pokazać ze nie jestem leszczem ponieważ chciał bym aby ktoś rozszerzył mi moje uprawienia co do lotów. :)
Wydaje mi się ze pisze dość wyraźnie choć zdarza mi się nie używać polskich znaków.
Dzieki za odzew i daj znac co mam zrobic :)
Edytowany przez cierek92 dnia 04-01-2010 19:57, 17 rok temu
A
Witam !
Po pierwsze troszkę więcej szczegółow o sobie , np wiek.. , nie, nie myśl że kwalifikujemy ludzi po wieku, ale niestety faktem jest że im człowiek młodszy, tym zawsze chce iśc drogą "na skróty" i na "wczoraj". (tio jest normalne.. ! )
Rozumiem, że w sieci VATSIM nie latałeś jeszcze, i ja właśnie w tym widzę największy problem, bo latanie w sieci to nie jakaś tam zabawa , ale coś naprawde poważnego.. (jak na zabawę..:). Może poczytaj najpierw nasze forum (to co dla Ciebie dostępne) poszukaj deczko o VATSIM i jakie są tam wymagania minimalne, a jak juz zdecydujesz się na TAK, to zaprosimy Cie do małego lotu w sieci (na naszym prywatnym serwerku) i wtedy porozmawiamy dalej.
Lot jakąś małą maszyną (C172, maximum BE350) , bez AP , tylko na tzw "klasyczną nawigację, a to będzie małe kółeczko w TMA EPWA.
soft to FS9 lub FSX + FSInn_FSCopilot + TeamSpeak

pozdrawiam
p.s. Twojego maila do mnie na FSA uznajemy za niebyłego..;)
pozdrawiam
Adam
NokerNokerSuper administrator

Cytat

cierek92 napisał/a:
... posiadanie zbyt dyzej ilosci maili przy słabej pamieci do tego prowadzi-glupota...

Masz rację G£UPOTA !!!
Ledwo zacząłeś a juz mi podpadłeś DWA razy.
Nie dalej jak wczoraj skasowałem twoje konto cierek92, a ty dalej 'grzejesz' pajaca i zakładasz kolejne a stoi jak WÓ£ w panelu Logowania:

Cytat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się