Opublikował(a)
16 rok temuWitam w szeregach PLC!
Ja też mam prośbę, 19 listopada dla FR1901 szybkie wektorki na final bo mi się na piwko będzie spieszyło :P Taki żarcik(nie zmienia to faktu że mi się spieszyć będzie).
Edytowany przez
daniel dnia 09-11-2010 23:32,
16 rok temuOpublikował(a)
16 rok temuWitam serdecznie i zapraszam do wspólnych przelotów.
P.S. A tego 19 listopada to faktycznie szybko szybko bo ja pod lotniskiem będę czekał, :trunk:a nie chce marznąć :stary: jak sie da oczywiście!
Opublikował(a)
16 rok temuPanie Pawle
Mam małe pytanko.. do jakich maszyn z floty PLC aspirujesz ?, że BAe to zrozumiałem, ale na jakie jeszcze chcesz TR ?
BAe stacjonuje w FZAA , więc jak chcesz nim polatać, to..
1. kupujesz bilet do Kinchasy...
2. przetransferujemy go do EPWW
3. latasz bez FSA..
możemy go ptzretransferować, lub, sam możesz go sprowadzić... :) , ale to zależy jak będzie uzywany, ostatnio nie był zbyt często..
mnie sie równiez ta maszynka podoba, ale z czasem krucho na jakiekolwiek latanie krucho.. nie wspomnę juz o wyzwaniu jakim jest BAe
Opublikował(a)
16 rok temuCzesc Adam
Na początku prosiłbym o nie Panowanie do mnie :)
Co do maszynek to chętnie zadbam o nasze BAe , jeżeli można nim wrócić do kraju do bardzo chętnie.
Chyba że jest potrzebne tam gdzie obecnie jest , wtedy ja się tam dostanę :)
Na dalekie dystanse ostatnio latam 767 no i ten nasz tak ładnie się prezentuje :)
POZDRAWIAM wszystkich :)
Opublikował(a)
16 rok temuWitaj Sebastian,
Akurat dziś podczas lotu rozmawiałem z Damianem o Tobie i z rozmowy wynika, że zapowiada się z Ciebie dobry pilot.
Zapraszam do wirtualnych lotów po niebie europejskim, gdyż w Polsce niestety rzadko można spotkać życzliwego kontrolera :o
Powodzenia i do zobaczenia!
P.S. ¯yczę dużo cierpliwości i systematyczności w dążeniu do upragnionej licencji i dalszych przeszkoleń na zawodowego pilota.
Opublikował(a)
16 rok temuWelcome Aboard
Lada chwila dostaniesz uprawnienia TR na ów Dasza i Ateera, i zapraszamy do współpracy.
Opublikował(a)
16 rok temuWitaj, tez mieszkam kolo EGLL.
Wszystkie nasze samoloty sa dla Ciebie:P ??
Rozumiem ze C130 rowniez. To fajnie ,bedzie mozna odwiedzic kilka ciekawych lotnisk:)
A jak nasze helikopterki?
Opublikował(a)
16 rok temuWidze ze Sebastian juz sie przedstawil , nawet poznal sie juz z paroma osobami ;) Bardzo fajnie , tak jak mowilem Slawkowi , Sebastian to naprawde dobry chlopak ,dzis troszke polatalismy odbyl tescik na 767 i no wiekszosc rzeczy raczej bez problemu ale wiadomo potrzeba czasu , dzis juz raczej nie damy rady popracowac nad innymi samolotami ale jutro ostro bierzemy sie za Dasha i ATRa i Sebastian zaczyna rozwozic Towar razem z Nami , Pozdrawiam Panowie ;)
Opublikował(a)
16 rok temuWitamy Sebastanie !
Tak sobie właśnie patrzę na Twój lot EPGD-->EPWR , i mam jedną małą uwagę, nie wpisuj w planie lotu lotniska startu , ani lądowania (te już musiałeś podac wcześniej) , a trasę rozpoczynaj od pierwszego punktu. (bez słowa STAR/SID).
np. (LODNI N133 LDZ L980 SUBAX N869 AGALU) to prawidłowy zapis. Powtarzam to nie jest błąd , ale kontroler może (a nawet powinien) Ci na to zrócić uwagę i skorygować Twój plan. !
I staraj się (jak to tylko możliwe) latać z VOICE'm :) , wbrew pozorom to naprawde łatwiejsze i duużo przyjemniejsze.. !
Opublikował(a)
16 rok temuMamy we flocie 4 helikoptery 3 roznych typow:):)
Opublikował(a)
16 rok temuNie przejmuj sie ,my wszycy jestesmy jacys tam piloci:):)
Poprostu lataj ,jesli czegos nie wiesz pytaj,to zaden wstyd ,wrecz przeciwnie, duzy plus.
Jesli mimo nalotu nadal nie bedziesz o sobie mowil jak o mistrzu to znaczy ze jestes na wlasciwej drodze.
PS
Wroce do latania dopiero w styczniu, sprzet mi sie posypal a teraz nie mam czasu by go naprawiac, 21-szego jade do PL.
Jak wroce naprawie sprzet.
Opublikował(a)
16 rok temuSebastianie, mamy naszego "firmowego" teamspeak,a i własny serwis FSD (coś jak "private VATSIM":) )
napisz do mnie na PW to Ci założe konto (oczywiście jak chcesz..)
Opublikował(a)
15 rok temuWitam serdecznie!
Nazywam się Grzegorz Płaza, pierwsze kroki w sieci Vatsim postawiłem w 2006 roku, były to "b.ciężkie" wyloty, przeważnie VFR, Traffic pattern.
Oj napocił sie człowiek, zanim cokolwiek zaczęło współgrać na pokładzie... wiele prób i wysiłku nie poszły na marne, teraz po niemalże 100 godzinach nalotu mam sprawę jasną w tematach takich jak: programowanie FMC, użycia przyrządów pokładowych nawigacyjnych, obsługi samolotu B737-300 począwszy od uruchomienia, konfiguracji do startu, trasy i lądowania (ILS i visual). Zdobyłem pewne umiejętności lecz wciąż się uczę. Od zawsze chciałem zdobyć licencję pilota liniowego, Moje pierwsze kroki w realu toWyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lotniczych w Dęblinie, skończyły się dyskwalifikacją zdrowotną....:((
I dupa z latania...latać cywilnie nie miałem ochoty. Obecnie w realu latam na motolotni, nie swojej, znajomego. Czasem zajmę w niej miejsce First officer'a, poczułem frajde z latania. Z moich ostatnich wzlotów w tej materii to był lot Wilgą nad Krosnem, własnoręcznie ;)) ok, dosyć tych marnych przechwałek...
Chciałbym tutaj teraz pozdrowic Was wszystkich, powiedzieć cześć- pobawmy się w pilotów, mam nadzieję że dam radę dorównać Wam Expertom tej dziedziny - czasowo i mentalnie ... pozdrawiam PLC074 ;)
Opublikował(a)
15 rok temuWelcome Aboard Grzegorz.
Spróbuj FSA. Dostałeś już TRki na DHC7 i AT75, standardowa procedura - 10 lotów testowych po kraju w celu zapoznania się ze specyfiką systemu i oceny kandydata/pilota, potem latasz czym potrafisz i czym chcesz.
Opublikował(a)
15 rok temuWitaj.
Jak powiedzial Noker, polataj troche "klasykami" i jak bedzie oki to dalej sam bedziesz decydowal czym chcesz latac.
Co do reala to drog do latania jest bardzo wiele. Nie udalo sie z wojskiem ale istnieje kupa roznych szkol w calej europie gdzie mozna zdobyc licencje, wlacznie z zawodowa.
W cywilu nie koniecznie trzeba latac liniowcami. Mozna byc np pilotem wiatraka wozacego ludzi i zaopatrzenie na platformy. Ciezko nazwac ta prace nudna:):):)
Opublikował(a)
15 rok temudzięki za wsparcie, wiele bym dał żeby miec takie papiery, jedyny problem to kasa - trzeba troche zaskórniaków na takie przyjemności.
Nie zawachałbym się je wydać, gdybym miał ich zdecydowanie za dużo :) może nadejdzie taki dzień!!!
Narazie uważam Vatsim za świetną rozrywkę i naukę jednocześnie... załóżmy że w końcu robię papiery pilota turystycznego, i mając to przygotowanie Vatsim, sprawa jest stanowczo "z górki..."
Nie robię tutaj nic na darmo i wierzę że to kiedys da się wykorzystać.
Jeśli chodzi o PLC to mam pewne problemy, nie za bardzo wiem co mam robić, żeby odbyć te 10 lotów testowych.
Pewnie muszę gdzieś poszukać DHC7 i ATR-a, doinstalować je do FS9.
Ale najważniejsze w tym, to jak mam zabookować i gdzie zabookować dany lot, co robić. Muszę się trzymać godzin wylotu tak jak w planie lotu? Czy loguje sie do Vatsim jako moje PLC074, czy tak jak w rozkładzie lotu np. TEST01?
Co to są TR-y które dostałem?
Sory za kłopot, ale bez tego nie rusze...
Pozdrawiam serdecznie
Grzegorz
Opublikował(a)
15 rok temuTR to "papier" uprawniający na loty na danej maszynie, w systemie FSA. Latasz pod swoim znakiem wywoławczym - PLC074. Link (lub model - nie pamiętam) jest dostępny w zakładce po lewej stronie. Na stronie FSA bookujesz lot, odpalasz FS-a, klienta FSA, podłączasz się do VATSIM-u, startujesz zapis lotu w FSA i lecisz. Na stronie FSA jest dostępny plan lotu, więc możesz sprawdzić jakie miasta obsługują loty testowe. Jak nie będziesz się trzymał sztywno godzin, to głowy nikt Ci nie urwie (raczej ;)). Poza tym FSA pobiera godziny z FS-a, więc zawsze można sobie ustawić godzinę ;)
PS. Witam serdecznie w zespole i życzę dalszego "zacięcia" w dążeniu do realizacji swoich marzeń :)
PS2. Dash pali około 800kg/h lotu.
Edytowany przez
mrozigor dnia 26-01-2011 18:05,
15 rok temuOpublikował(a)
15 rok temuNie rozumiem, na stronie FSA po zalogowaniu pod linkiem "zarezerwuj lot" mam info : nie ma dostępnych żadnych lotów... nie aktywny czy co?
Może trochę bardziej szczegółowo opiszecie mi to, być może coś przeoczyłem.:ubbio:
Ok, mam TR-y na DASH-7 i AT75, czy muszę odbyć loty na obydwóch maszynach czy mogę wybrać?
pozdrawiam i czekam na dopowiedź
grzegorz
Opublikował(a)
15 rok temuTo dlatego Grzesiu, że jesteś na EPWA i akurat teraz nie ma na tym lotnisku ani DHC7 ani AT72, Musisz kupić bilecik i skoczyć na inne. W gdańsku akurat są trzy sztuki DHC7 i ateerek, także startuj do Gdańska i stamtąd zaczynaj.
Co do TRów, masz wybór, latałeś już w PLC swego czasu to pewnie wiesz że DHC7 ma u nas historyczne znaczenie, a wiatraczek - bo jest popularny i niektórzy lubią go.
Edytowany przez
Noker dnia 27-01-2011 00:17,
15 rok temuOpublikował(a)
15 rok temuManualek do FSA jest na tym forum:):):)
Tu http://polandcargo.pl/forum/viewforum.php?forum_id=6
Sa nawet dwa:)
Edytowany przez
Jarek dnia 27-01-2011 01:45,
15 rok temu