Opublikował(a)
17 rok temuHm. drogie paliwo jest w Tunezji. Tankowałem tylko tyle aby wrócić a i tak zysk niewielki. Chyba odejdę od systemu single fuel load bo nie ma jak doładować towaru aby paliwo się zwróciło. po odpaleniu FSAirlines i dolaniu nafty wszystkie późniejsze okienka Change sa szare i nieaktywne.
Opublikował(a)
17 rok temuTeż kiedyś na początku jak zaczynałem latać B752F mialem identyczny problem... Rozwiązanie jest dziecinnie proste, wystarczy rozłożyć trasę na np. 2 odcinki, wtedy tankujemy mniej paliwa i płacimy mniej a cargo mamy pełno...
A z mojej obserwacji i logiki wynika, że przyciski "change" są nieaktywne, nawet jeśli mamy mniej wagi niż MTOW, ponieważ mamy max cargo na pokładzie i nie ma gdzie tego upchać;)
Przyciski te uaktywniają się, gdy mamy zatankowane dużo paliwa i trzeba zmniejszyc ilość cargo, wtedy po kliknięciu w "change" ilość kg zostanie idealnie dopasowana do MTOW:)
To z mojej obserwacji, mogę się mylić, ale myślę, że dobrze myślę:)
http://www.obecnoscboga.1k.pl/
Edytowany przez
Krystek dnia 10-06-2009 19:07,
17 rok temuOpublikował(a)
17 rok temuCytat
Noker napisał/a:
ci w osobówkach :kuku: moga dodatkowo wykopać kilku paxów
As real...?
http://www.obecnoscboga.1k.pl/
Edytowany przez
Krystek dnia 10-06-2009 21:21,
17 rok temuKrzysztof, tak jak mowi Rafal, te guziki sa aktywne tylko gdy lejac paliwo przekroczysz max mase startowa (na dole pojawi sie ilosc kg na czerwono)
Poczytaj tez druga czesc manualka do FSA .Moze rozwiaze pare problemow :) ,w koncu Tunezja nie jest bardzo daleko :)
Edytowany przez
Jarek dnia 10-06-2009 23:47,
17 rok temuEEE przesadzasz .. nie jesteś w plecy ?, to nie ma problemu, przecież prócz dóbr doczesnych (kasa) liczy się się jeszcze satysfakcja z pracy.. a tego to już żadną kwotą wyrazić się nie da..:yahoo:
Opublikował(a)
17 rok temuZobacz moje wyniki na trasie do np Kai Tak :)
Np 747-200F. Teoretycznie calkiem mily zasieg ale...
Okazalo sie ze najlepsze kase robi sie nim na trasach do max 1200nm.
Praktycznie wiekszosc dalekich tras utrzymywalismy z Rafalem nie dla kasy (byle tylko cokolwiek na plus bylo) lecz dla utrzymania polaczenia z HUBami.
Jesli masz checi to mozesz od czasu do czasu wspomoc nas w utrzymywaniu dostaw do HUB'ow.
Poza tym :
Hi!
No, saw that and thougt that might be good to have a partner who reaches to the rest of the world.
We have international loadings in Miami and in San Juan. This might be great destinations for you, so you gets a connection with our more local services in the caribbean. If you haven't checked out our website yet, there is a route network available there.
Just send a request if you want any codeshare of likely!
We're looking forward to this co-operation, even if it's a small one.
To korespondencja od naszych nowych "partnership"VA z Karaibow.
Jest wiec nowy temat. Mozna by polaczyc ktorys z naszych HUBow z ich baza. Moze z PL via Miami, moze z Afryki a moze z Rio.
Jesli ktos ma ochote ...... temat otwarty :):)
PS
Krzysztof, wazne ze wyszedles na PLUS !!! :):)
Edytowany przez
Jarek dnia 11-06-2009 23:37,
17 rok temu