Cytat
Jarek napisał/a:
Filmik mi nie chce dzialac .
No rzeczywiście, obejrzałem na YT i tu wstawiłem, ale coś pewnie się na forum skopało :@, potem się temu przyjrzę, a póki co przerobiłem na normalnego linka.
kliknij i oglądaj. ;)
Cytat
Jarek napisał/a:
Moglbys opisac swoje doswiadczenia z paczkami?
Moje doświadczenia? kurcze zrobiłem dopiero 8 lotów z paczkami, także trudno tu mówić o doświadczeniu, hehe, ale kąbinuje jak mogę, żeby z danego lotu wycisnąć maxa, na pewno lepiej wziąć paczki Priorytetowe niż zwykłe, ba nawet zwykłe Cargo, zdążyłem się przekonać, że nie wszystkie trasy, destynacje mają dostępne tyle paczek, żeby zabrać pełen limit,
Początkowo brałem tylko na daną trasę (w sumie nieświadomie) aż odkryłem że lecąc np EPWR (gdzie było mało paczek) do EPSC; a w następnym kroku EPSC - EPGD mogę na EPWR zabrać paczki do EPGD (to jest to co ci na czacie wspomniałem), no a z tego filmu się dowiedziałęm że na dostawę zwykłych paczek są 4 dni, a na Priority 2 dni,
Cytat
Jarek napisał/a:
Zauwazylem ze nadal dostajemy "klasyczne" cargo tyle ze kasa za fracht jest duzo mniejsza. Co sie dzieje z "klasycznym" cargo gdy bierzesz paczki?
Tak jest, wydaje mi się że kwoty za fracht pomniejszyli, bo inne współczynniki są te same, ciężko to ocenić, ale przeglądałem, porównywałem loty na tej samej trasie stare i obecne, to tylko współczynnik CargoIncome się zmniejszył.
No cóż, w Herku pewnie jak i w Dashu, ładownia nie jest z gumy, jak weźmiesz Paczki to załadujesz mniej Cargo, ale zazwyczaj się opłaca.
Cytat
Jarek napisał/a:
Probowalem zabokowac lot do wilna. Wyszlo mi ze mam 20 ton z kawalkiem cargo ( normalnego) do zabrania. Gdy jednak zaczalem dopakowywac paczki wyszlo ze maszyna jest pusta.....? Pokazywalo tylko mase paczek
Wydaje mi się że jest OK, Po zabookowaniu pokazuje ci pełną ładowność Cargo i szacowany zysk z tego, ale pamiętaj, że przecież tak naprawdę Cargo ładujesz dopiero przed lotem po uruchomieniu FSAClient'a, zatankowaniu itd, ja czasem urywam coś z Cargo, bo muszę więcej paliwa nalać.
Może to jeszcze się trochę rozbuduje, możnaby na FSA forum temat prześledzić i dodać soje uwagi, jest trochę ciekawiej, masz większy wpływ na zawartość ładowni, jest ciut bardziej realistyczne, bo teraz Jumbo możesz zabrać paczki do naszego Huba w Afryce, i je lokalnie dostarczyć C130 i B146 (o ile ich nie rozkradli) :ubbio: