O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Zmiana polityki twórców systemu FSA

Ostatnia aktualizacja 16 rok temu
NokerNokerSuper administrator
Opublikował(a) 16 rok temu
Nie da się ukryć, że cała wizualizacja, postoje maszyn i historia naszych lotów opiera się na systemie FSAirlines.net.
Z jednej strony jest to dobre, bo łatwe w konfiguracji, nie trzeba zagłębiać się w php sql itd, z drugiej jak każdy wie mało dokładne jeśli chodzi o paramerty lotu, ale że u nas nie rozliczamy pilotów miarą zadowolenia pasażerów - więc na nasze potrzeby wystarcza.

Od 1 stycznia 2010 bezpłatny do tej pory system zmienia się na płatny. Autorzy zdecydowali się na ten krok tłumacząc tym iż chcą podnieść jakość oferowanej usługi. No cóż, jak mawiają informatycy 'dobry serwer to płatny serwer'. liczba użytkowników stale rośnie, coraz więcej linii wprowadza do siebie fsairlines - a to wszytko odbija się na jakości, stabilności i prędkości działania FSA.

Od nowego roku każdy user będzie miał do wyboru dwie opcje:
Darmowy dostęp - możliwość wykonania do 4 lotów na tydzień, zapewne najeżony reklamami
Płatny - za około 2 Euro - to samo co do tej pory, miejmy nadzieję że w lepszej jakości.

Jak na razie nie doczytałem się nigdzie w kwestii opłat dla samych Linii Lotniczych i funkcji wykorzystywanych w integracjii z ich serwisami. Zapewnie wprowadzane opłaty zatrzymają sie na poziomie userów systemu.

Póki co nie ma powodów do paniki. Pożyjemy zobaczymy komu ile wystarczy. Z mojej strony patrząc - są tygodnie, miesiące że te 4 loty na tydzień to 75% za dużo, ale są i takie że 4 loty robię w jeden dzień.

Pozdrawiam
PLC092
A
aszczupalSuper administrator
tja...
tytułem komentarza...
Te 4 loty/dzień to chyba jednak bardzo rzadko..
Faktem jest że 4loty/tydzień to nie za dużo, jednakże ja proponuje zachować spokój, przeciez zawsze można wsiąść w DASH'a i ATR i porobić tłoku w EPWW , a scenerie coraz piękniejsze...
Jestem zdecydowanie nie komercjalizacji FSA , Ciekawym iu się zdecyduje na płatną usługę, generalnie 24 EUR/rok to nie jest majątek, ale ... decyzję zostawy poszczególnym pilotom, ja zdecydowanie wile te pieniądze wydac np na AIRAC'a , czy na dobra scenerie.
Co ciekawsze jak zauważyliście FSA lubiało sobie "nie działać" przez kilka godzin.. teraz to już nie przejdzie..
Jest wiele innych metod, np dosyć chwalony Xacars /(młodszy brat ACARS'a ) ale tutaj już bez znajomości MySQL'a i PHP będzie ciężko. jeszcze sprawa serwera, ale to już nie problem... (bez żadnych reklam..).
Ja osobiście czekam... jak się okaże że na FSa się nie da latać, to na pewno pojawi się jakiś inny system... życie nie znosi próżni.., a jak nie to może dorobimy się jakiegoś własnego systemu, Jest kilka VSA na rynku, może się podzielą wiedzą na ten temat..
pozdrawiam
Adam
www.fsairlines.net/signatures/17438.png
M
mrozigorAdministrator
Lub pod FSAcars-a dorobimy własny skrypt finansowy :)
J
JarekWeteran
Tak musialo byc predzej czy pozniej.Ilosc userow wzrasta wiec czemu robic za free jesli mozna zarabiac.Swiat kreci sie dookola kasy niestety.
A co do samej zmiany to nie jest tragicznie. Powiedzmy szczerze,malo kto z nas lata wiecej niz 4 razy w tygodniu. Po drugie 2 euro na miesiac to nie jest starszna suma.Jesli zaplacicie za trzy miechy z gory bedzie znizka.Poza tym dla tych ktorzy wplacili dobrowolnie datki na wsparcie FSA bedzie im to doliczone do konta podwojnie.Warto wiec cos wplacic teraz jako ochotnik jesli ktos zamierza otworzyc sobie to nowe konto w styczniu.

Zobaczymy co czas pokaze,jak na razie nie wyglada to koszmarnie.

PS
Moze ten nowy sytem bedzie mial i plusy. Moze znikna z FSA tacy piloci jak np "blyskawiczny litwin" :nunu:
Edytowany przez Jarek dnia 29-11-2009 01:31, 16 rok temu
A
Wyczytałem takie coś

Cytat

On 1st of January 2010 all currently registered accounts will automatically be converted to a Trial Platinum Account for a period of 2 weeks. If by the end of this time you have not upgraded to a full Platinum account your account will revert to a Standard account.
Airlines which do not have at least one Platinum member will be set inactive.

...znaczy , że jak nikt z nas nie wykupi Platinum, to zablokuja linię .. ?
a może sie mylę... bo jeżeli tak to już mi się nie podoba...
pozdrawiam
Adam
D
danielUżytkownik
Tak Adamie, czarno na białym dali do zrozumienie że kasę trzeba im zapłacić. Trochę nie fair moim zdaniem.
K
KrystekUżytkownik
Jak to ktoś mądry powiedział, czasem trzeba zrobić krok w tył, żeby móc później zrobić 2 kroki w przód..
A kto się nie rozwija ten się cofa..
zawsze pozostaje stary, poczciwy system eurobook..
http://www.obecnoscboga.1k.pl/
D
danielUżytkownik
Jest jeszcze system ACARS, kiedyś już go używałem. http://www.satavirtual.org/fsacars/fe...tures.html
Edytowany przez daniel dnia 29-12-2009 14:33, 16 rok temu
M
mrozigorAdministrator
Też proponowałem ACARSA :) Ew. do tego dorobić lub pożyczyć system finansowy :)
A
Problem w tym , że FSAcars od 2004 roku nie jest rozwijany,
Jest jeszcze Xacars (podobno lepszy/nowszy) ale..
Ktoś musi się przez te wszystkie skrypty przebrnąć... kiedy i kto i na czym...

Moim zdaniem, to twórcy FSA się opamiętają, jak spadnie im liczba klientów odwiedzającyh serwer , to zmienią zdanie, a jak nie , to na pewno się pojawi jakiś inny system. !
pozdrawiam
Adam
M
mrozigorAdministrator
Jakże to Adamie. Ja na ww ACARSIE latałem pod FSX-em i nie było problemów.
NokerNokerSuper administrator
Panowie, jak wam działa ostatnimi czasy fsairlines? Ja zauważam od siebie, że jest kicha. Częste lagi w łaczności z remote, strony długo sie ładują. Generalnie jak weszli na płatności spodziewałem sie poprawy jakości, szybkości działania itd.
Rozumiem że mam konto Standard, ale jestem gotów przebijać się przez banery i reklamy, a nie oglądać ERROR, SERWER NOT FOUND!
Moze przed południem naszego czasu to działa w miare, ale wieczorkami tragicznie.
WillyWillyUżytkownik

Cytat

Noker napisał/a:
Panowie, jak wam działa ostatnimi czasy fsairlines? (..)

No właśnie nie działa...
Wczoraj chciałem lecieć i nie nie mogłem, poleciałem w nocy.
Teraz chciałem przeanalizować loty 747 pod kontem zużycia paliwa.. i też kicha, bo system całkowicie padł.
Rozumiem awarię, ale żeby dwie jedna po drugiej?
www.fsairlines.net/signatures/29764.png
WillyWillyUżytkownik
No i leży dziś cały dzień. To już prawie cała doba... teoretycznie wszyscy korzystający z tego systemu są uziemieni :(
www.fsairlines.net/signatures/29764.png
A
No niestety, zastanawiałem sie wczoraj, czy nie napisać posta.. bo do tej pory jakoś miałem szczęście że mi działało, faktem jest , że w zasadzie jak już mam klienta odpalonego, to na stronce nie widac , że lece, ale po zakończeniu raporcik był przekazywany poprawnie...
ale fakytycznie wczoraj wszystko leżało...
pozdrawiam
Adam
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.