O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Punktualność w FSA

Ostatnia aktualizacja 14 rok temu
A
aszczupalSuper administrator
Opublikował(a) 14 rok temu
Panowie .

W FSA jest coś takiego jak godzina startu i lądowania, zauważyłem że większośc z nas te godziny ma w .... poważaniu.
Faktem jest że to nie wpływa na (na razie) na ocenę lotu i bilans.. ale generalnie w sytuacjach REAL sloty czasowe są jak nie ważne, to bardzo wazne..
Mój apel: starajmy się przynajmniej startować w zgodzie z rozkładem.... no chyba że ustalimy gremialnie że to olewamy...
..wtedy poproszę Rafała o usunięcie z panelu "Raportu pubnktualności.."
pozdrawiam
Adam
www.fsairlines.net/signatures/17438.png
DbelicaDbelicaSenior
Tak dobrze by było trzymać się czasów ale zauważ też że większość lotów ma wpisana tak zwaną defaultową godzinę czyli 09:30 - 10:20 A więc lot chociażby z Wawki do Londynu nie ma szans na to aby dostać się tam w 50min. Jeśli chcielibyśmy latać dokładnie z rozkładem to pierw trzeba edytować wszystkie trasy i wpisać poprawne godziny. Pozdrawiam
www.fsairlines.net/signatures/8401.png
A
aszczupalSuper administrator
Oczywistą oczywistością jest że przed lotem trzeba by sprawdzić (ustawić) godziny...
przecież to się zmienia chociażby że względu na typ samolotu...
pozdrawiam
Adam
www.fsairlines.net/signatures/17438.png
DbelicaDbelicaSenior
No wiadomo ,ale czy teraz to mam sens przed każdym lotem edycja lotu i tak w kółko ,bo przecież nie które trasy możemy wykonać Dashem albo 737.
M
mrozigorAdministrator
Ewentualnie można pomyśleć nad jakimś "standardowym" planem lotu z ustalonymi godzinami (w miarę normalnymi) i różnymi klasami samolotów.
DbelicaDbelicaSenior
No jasne że można coś takiego zrobić ,ale pamiętajmy że i tak nigdy nie uda się dogodzić , czasami pasuje Nam polecieć z samego rana , czasem popołudniu a nie raz późno w nocy , także tak czy siak ciężko będzie o punktualność ale będzie można nie kiedy trafić na lot On time.
J
JarekWeteran
Panowie,jak na razie znow jest bur....l z planami. Mammy kupe podwojnych numeracji, ktos zaczal edytowac plany i przerabiac na TRy bez zmiany numeru czyli jako PLCxxx. Dwa razy zdazylo mi sie ze wybieram plan PLCxxx i lece TRa.

Jak ukoncze przeprowadzke to siade troche i uporzadkuje baze planow lotow,na poczaek numeracja.

Nie zmienia to faktu ze mozna pogadac o czasach,bo fakt, jak dotychczas olewalismy temat.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.